A hatvan évvel ezelőtti események szellemiségét idézték

A hatvan évvel ezelőtti események szellemiségét idézték
© Fotó: a szerző
Kisvárda – „Forradalom és szabadságharc Magyarországon 1956” címmel megemlékező rendezvény sorozat vette kezdetét október 24–én hétfőn délután Kisvárdán a Rétközi Múzeumban.

A rendezvénysorozatot, Kisvárda és Döge Önkormányzata, a Rétközi Múzeum, a Várday István Városi Könyvtár, a Van Esély Közhasznú Alapítvány Egyesület közös összefogásával, a Közép– és Kelet–európai Történelem és aTársadalom Kutatásért Közalapítvány és az 1956–os Emlékbizottság támogatásával valósul meg. A köszöntők és a hatvan évvel ezelőtti események felidézését követően, a két éve alakult (2014. július 28–ai Városháza előtti műsorával bemutatkozó) Kisvárdai Városi Dalárda énekei, s a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulóinak (Pongó Ibolya, Harakály Dóra, Kópé Boglárka és Sinka Ádám, akik ’56 jegyében lebonyolított városi szavalóverseny győztesei) előadásában elhangzott versek tették meghitté az emlékezést.

Városi Dalárda ma már rendszeres szereplője a különböző városban lezajló ünnepségeknek. De sok meghívást kapnak, különböző eseményekre a megye különböző településeikről. A Dalárdát alakulása óta Faragó Sándor karnagy vezeti.

– Vincze Péter –
hirdetés