A hazai nyugdíjrendszer öt valódi problémája

Nyíregyháza – Az MNB versenyképességi csomagjában szereplő javaslat, amely szerint a felnevelt gyermekek számától is függővé kellene tenni a nyugdíjakat, változatlanul lázban tartja az érintetteket.

Nem indokolt a reform

A közismert nyugdíjguru, dr. Farkas András úgy véli, a nők és a gyermekek megítélése a magyar nyugdíjrendszerben nem igazán teszi indokolttá a javaslat megvalósítását, nem is beszélve arról, hogy a nők kifejezetten rosszabbul járhatnának egy ilyen nyugdíjreformmal, mert a gyermekfüggő nyugdíjjogosultságok megerősítése nyilvánvalóan a nők kedvezményes nyugdíjának megszüntetését eredményezné.

Legfrissebb hírlevelében a szakértő azt fejtegeti, hogy mi okozza a legnagyobb gondokat a nyugdíjrendszerben, és mit kellene tenni a problémák megoldása érdekében. Véleménye szerint öt gondot kellene azonnal orvosolni: 1. az átláthatóság és az előre tervezhetőség teljes hiánya; 2. a nyugdíjigénylés időpontjától nagyban függ a nyugdíj összege; 3. a szolgálati évek nem egyenletesen számítanak be a nyugdíj megállapítása során; 4. a nyugdíjemelés módja egyenes út a nyugdíjasok elszegényedéséhez; 5. a legszegényebb nyugdíjasok helyzete – olvasható a nyugdijguru.hu-n.

KM
hirdetés