A hazaiak lőnek mindenhonnan

Varga László az elmúlt szezonban tizenegy gól lőtt a mizseiek elleni két meccsen
Varga László az elmúlt szezonban tizenegy gól lőtt a mizseiek elleni két meccsen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi SN három csapata is pályára lép szombaton Lajosmizsén.


Kézilabda. A rajtnál beragadt Nyíregyházi SN (itthon kikapott az Ózdtól 26-22-re), szombaton javíthat a férfi kézilabda NB I.B Keleti csoportjában. A lajosmizsei meccs aligha lesz sétagalopp mert az ellenfél jól indított. Igaz az előző szezonban mindkét meccset megnyerték a nyíregyháziak – idegenben 30-26-ra, itthon 30-29-re -, ebből most aligha lehet kiindulni.

– Jól kezdett a Mizse, hiszen Mezőkövesden végig vezetve végül ikszelt (26-26), szerdán a kupában a Kecskemét ellen is sokáig állt nyerésre, végül veszített – kezdte a beharangozó beszélgetést Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Nem lesz egyszerű a szombati mérkőzés, hiszen az alacsony szerkezetű mizseiek kellemetlen stílusban játszanak. Általában nyitott falat védekeznek, támadásban pedig gátlástalanul lőnek bárhonnan, bármikor, bármilyen szituációból. Igyekeztünk felkészülni ellenük, gyakoroltuk azokat a támadásvezetéseket és védekezéseket, amelyek eredményesek lehetnek. Amire külön felhívtam a srácok figyelmét, az a türelmes támadásvezetés. Nem szabad félhelyzetből vállalkozunk, csak kidolgozott akciók végén – így Bécsi János.

Szurkolói biztosan lesznek a csapatnak, hiszen az ifik mellett a serdülők is Lajosmizsén bajnokiznak, így három csapatunk is pályára lép. Remélhetőleg mindhárom sikerrel.

KM-ML
hirdetés