A házba nem tudott bejutni a tiszavasvári tolvaj, de legalább a pólókat és a törülközőt el akarta vinni a szárítóról – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

A házba nem tudott bejutni a tiszavasvári tolvaj, de legalább a pólókat és a törülközőt el akarta vinni a szárítóról – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 12-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 19 éves helyi lakos ellen. A férfi 2017. november 1-jén 20 óra 30 perc körül megpróbált bejutni egy tiszavasvári ingatlan melléképületébe, azonban cselekménye közben megzavarták. Pár perc elteltével visszament a helyszínre, és a szárítóról törülközőket, valamint pólókat kísérelt meg eltulajdonítani. A férfit az ingatlan tulajdonosa cselekménye közben tetten érte, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 1-jén Ibrányban igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 24 éves helyi férfit. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Az egyenruhások a férfit a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 18 éves helyi lakos ellen. A férfi 2017. október 30-án bement egy nyírbátori lakóház udvarára, és onnan hűtőkompresszorokat, autósrádiót, hosszabbítót, gázolaj adagolót, villanymotort, valamint egy polírozógépet tulajdonított el. A rendőrségen 2017. november 1-jén tettek feljelentést a történtekről. A feltételezett tettest néhány órán belül a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Az eltulajdonított tárgyak egy részét egy nyírbátori lakóházban lévő ágy ágyneműtartójában elrejtve megtalálták és lefoglalták. A további eljárást a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés