A háziasszony a legbizarrabb magyar ételt készítette vacsorára – A férj mind a 10 ujját megnyalta utána

Akt.:
A háziasszony a legbizarrabb magyar ételt készítette vacsorára – A férj mind a 10 ujját megnyalta utána
© Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Te kóstoltad már? És ha lenne rá lehetőséged, megkóstolnád? Sok embert már a gondolatára kiráz a hideg. Pedig állítólag isteni!

Hagyományos magyar fogásról van szó, de mindig is megosztotta az embereket. Az étel, amiről beszélünk a pulykahere pörkölt!

Ismertebb társa a kakastöke pörkölt: ám a pulykahere persze jóval nagyobb, és bizony látszik rajta, milyen testrésze is volt a baromfinak. Állagra olyan, mint a zúzapörkölt, ám ízre inkább a velőhöz hasonlít.

Nem egy nagy ördöngősség egyébként az elkészítése: pontosan úgy kell főzni, mint bármilyen más pörköltet, viszont sokkal hamarabb megfő, mint a hús, vagy a zúza – 20 perc is elég neki.

Forrás: ripost.hu


Ha szívesen megkóstolnád, íme egy recept:

Forrás: youtube / Nemzetikonyha


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Fecskefészek leves, jávorszarvas sajt és ibériai sonka. Néhány azon ételek közül, amelyek árcéduláját jobb, ha meg sem nézzük, mert elég mélyre kellene nyúlni a zsebünkben ahhoz, hogy meg tudjuk vásárolni. Matsutake gomba Ez a fajta gomba nagyon ritka, kilónként...

Az anyatermészet csodákra képes, néha egészen különleges gyümölcsökkel és zöldségekkel örvendeztet meg minket. No és persze itt vannak az élelmiszergyártók is, akik időnként a szokványostól igencsak eltérő terméket tesznek a zacsiba. 1. A nagyon hosszú, kunkori sültkrumpli. 2. Az őrült, mu...
hirdetés