Sport

2018.09.27. 09:09

Kisvárda Master Good SE - Kontinensviadalra készül két játékos

Kisvárda - Orbán Adreinn és Pásztor Bettina is a Monte­negró elleni két mérkőzéssel zárja a hetet.

Kisvárda - Orbán Adreinn és Pásztor Bettina is a Monte­negró elleni két mérkőzéssel zárja a hetet.

Szeptember 23–30. között a felnőtt női válogatott Győrben edzőtáborozik. Kim Rasmussen keretében két kisvárdai játékos is helyet kapott, Pásztor Bettina mellett Orbán Adrienn is a kerettel készül.

Családját is meglátogatta

A nyári egy hét után ez a második alkalom, hogy közösen gyakorolnak a soros világversenyre. Az edzőtábor zárásaként pénteken és szombaton Montenegró legjobbjai ellen vív felkészülési mérkőzéseket válogatottunk.

Szerdán, a délutáni tréning után kértük meg Orbán Adriennt, hogy ossza meg velünk eddigi tapasztalatait.

– Nagyon jó érzés Győrben készülni a válogatottal, hiszen nekem ez az otthonom, karrierem nagy részét is itt építettem. A családommal is sikerült találkoznom, a felkészülés végén itthon maradok vasárnap, utána megyek vissza Kisvárdára.

Taktikai elemeket gyakorolnak

– Napi két foglalkozáson veszünk részt, itt már nem az erőnléti munka kerül előtérbe, hiszen ezt klubcsapatában mindenki elvégezte már. A hangsúly a különböző védekezési és támadási figurákon, taktikai elemeken van, ezeket gyakoroljuk, hogy minél jobban összeálljon decemberre – mondta el a válogatott jobbszélső.

A franciaországi Európa-bajnokságon Kim Rasmussen együttese a „C” csoportba kapott besorolást, Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal küzd meg a továbbjutást érő első három hely valamelyikéért. A középdöntőben a „D” csoportból továbbjutókkal meccselnek majd.

– Nem lesznek könnyű ellenfelek, ráadásul a csoportkörben kétnaponta kell majd pályára lépnünk, de azt gondolom, hogy bármelyik csoportellenfelünk ellen eséllyel lépünk pályára, bizonyítottuk már ezt a hollandok ellen, akiket márciusban a selejtezőcsoportban győztünk le Eindhovenben.

Továbbjutás a cél

– Mindenképpen azon leszünk, hogy eredményes játékkal minél tovább jussunk – így Orbán Adrienn.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!