A hét egyes sikerre nem egy hétig fog emlékezni

Dróth Zoltán (balra) villanásai döntöttek
Dróth Zoltán (balra) villanásai döntöttek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Dróth Zoltán nem érezte úgy, hogy hirdetést kellene feladnia magáról, a Győr nem kereste, ezért igazolt Szombathelyre.

Nemcsak azzal keltett meglepetést Dróth Zoltán, a jelenkor legismertebb magyar futsaljátékosa, hogy lemondta a válogatottságot, hanem hogy – ha már egyszer haza kellett térnie – a kazah Kajrat Almatitól nem korábbi magyar klubjához, a Rába ETO-hoz, hanem a Haladáshoz igazolt. A szombathelyi klubot pedig a hétvégén éppen a nyíregyházi Continental Arénában segítette Magyar Kupa-győzelemhez – a Berettyóújfalu elleni elődöntőben (3–2) győztes góllal, a Csömör elleni fináléban (7–1) három gólpasszal és egy biciklicseles góllal.

– Nem volt ez olyan könnyű mérkőzés, ahogy az eredmény mutatja – állapította meg az ünneplés közepette Dróth Zoltán. – Az első félidőben hamar összegyűlt a négy csapathibánk, a következő után kisbünetetőt lőhetett volna a Csömör, az előző napi kiélezett meccs fáradtsága miatt pedig nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, ahogy szerettük volna. A hét egyes eredmény azért önmagáért beszél. Ami a gólpasszaimat és a gólomat illeti, nagyon szerettem volna bizonyítani, magamnak és a szombathelyieknek is, megháláni azt nekik, hogy itthon lehetek a családommal. És hogy miért nem Győr? Nagyon egyszerű, azért, mert nem kerestek meg a Rábától, de mégsem adhattam fel magamról hirdetést… Kicsit rosszul is esett, mert hét évig ott játszottam, de megértem őket is, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjében nem tudok nekik segíteni, hiszen a Kajrat színeiben már játszottam BL-ben.
hirdetés