A hétvégén kezdődik a tavasz

A Sényő és a Nyírbátor is hazai pályán kezdheti meg a tavaszi pontgyártást
A Sényő és a Nyírbátor is hazai pályán kezdheti meg a tavaszi pontgyártást - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő, Nyírbátor – Sényőn és Nyírbátorban is elégedettek az eddigiekkel, de nem elégszenek meg ennyivel.


A naptár szerint az utolsó őszi forduló következik az NB III.-ban, ám mivel a hétvégén előrehozott fordulót rendeznek, így az őszi szezonzáró tavaszi idénynyitóba fordul át. A megyénkbeli két csapat számára inkább a Nyírbátornak lesz ez valódi búcsú az idénytől, hiszen vasárnap után márciusban játszik legközelebb tétmeccset, míg a Sényő-Carnifex december 5-én a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupában.

Elöl-hátul, úgy, mint régen!

Az újonc épp egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatban van, az eddigi eredmények alapján azonban úgy tűnik, a Gyöngyös ellen minden esély megvan rá, hogy lezáruljon a széria.

– Rosszul fejeztük be az őszi szezont, szeretnénk jól indítani a tavaszit – kezdte a felvezetést Imrő László, a Sényő edzője. – Szervezetten védekező csapat látogat hozzánk, ami gyorsan kontrázik, a támadói jól tartják a labdát. Viszont, ha hátul koncentráltak leszünk, és egy olyan hibát sem vétünk, amiket az utóbbi mérkőzéseken rendre elkövettünk, az már egy jó kiindulási alap lehet. Ha ehhez párosul a rég nem látott, ötletes támadójáték, akkor olyan ­rossz eredmény nem születhet. A tavaszt mindenképpen jó eredménnyel szeretnénk elkezdeni.

– Az utolsó öt meccsből a salgótarjáni döntetlen lóg ki, ott kérhetünk számot magunkon két pontot – beszélt az utóbbi hetekről a tréner. – A Putnoktól ki lehet kapni, Tiszaújvárosban kupamérkőzés után játszottunk egy egyet, a Nyírbátor elleni megyei rangadó eredménye, és a Jászberény elleni vereség is vállalható. Abszolút nincs probléma, nem kongatjuk a vészharangot.

Megsüvegelendő eredmények

A bátoriak mindenféle nehezítő körülmény ellenére is jó formát mutatnak, az előző öt fordulóban nyolc pontot szereztek, három meccse veretlenek.

– A múlt héten, a gyöngyösi győzelemmel sikeresen zártuk az őszt – mondta Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Ezen a hétvégén sem lesz más a célunk, mint hogy minél eredményesebben zárjuk az évet, és egyben elkezdjük a tavaszt. Mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el, szeretnénk a szurkolóinktól is szépen búcsúzni. Bármi lesz az eredmény, velem együtt mindenki büszke lehet a nyírbátori futballistákra, megsüvegelendő, amit elértek.

Labdarúgás: NB III. Keleti csoport, 16. forduló

Vasárnap, 13. Sényő-Carnifex-Gyöngyös, Sényő, v.: Fekete (Köteles, Dobos). Nyírbátor-Füzesgyarmat, Nyírbátor, v.: Szilágyi (Tőkés, Kovács Z.).

További mérkőzések: Jászberény-Cigánd, Tállya-ESMTK, Sajóbábony-DVTK II., Salgótarján-Szolnok, Putnok-DEAC, Tiszaújváros-Eger.

MK
hirdetés