A hétvégén olimpiai kvótáért harcol két magyar tekvondós

Budapest – A hétvégén Isztambulban rendezik a tekvondósok utolsó európai olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen két magyar száll harcba a riói indulási jogért.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Kotsis Edinának és Gonda Ivettnek egyformán döntőbe kell jutnia súlycsoportjában ahhoz, hogy ott lehessen az ötkarikás játékokon.

A decemberben lezárt ranglista alapján kategóriánként hatan már kvalifikálták magukat az olimpiára, s kontinensenként még két-két kvóta vár gazdára. A törökországi viadalon azok nem vesznek részt, akik a világranglista alapján már megszerezték az indulási jogot.

Kotsis Edina (57 kg) tavaly sporttörténelmet írt azzal, hogy első magyar nőként világbajnoki dobogóra állhatott, bronzérmes lett. Gonda Ivett (49 kg) 2014-ben Eb-bronzig jutott, és már járt olimpián, igaz, 2004-ben, Athénban még kanadai színekben végzett az ötödik helyen.

Mindketten vasárnap szerepelnek Isztambulban.

A magyar szövetség honlapja emlékeztet, hogy magyar tekvondós legutóbb a 2000-es sydneyi játékokon szerepelt olimpián, akkor Salim József ötödik helyen zárt.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés