A hóesésben is több százan voltak az első Adventi gyertyagyújtáson, Kisvárdán

A hóesésben is több százan voltak az első Adventi gyertyagyújtáson, Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – December 3–án, vasárnap délután a hóesés ellenére több százan vettek részt, a délután négy órakor kezdődő első Adventi gyertyagyújtás, ünnepi programján.

Leleszi Tibor a város polgármestere köszöntőjében az adventi időszak fontosságára, a várakozási időszakban eltöltött békés napokról szólt, felhívva a figyelmet az ünnep jelentőségére, áldott, békés adventet kívánva a jelenlévőknek, minden kisvárdainak. Majd a történelmi egyházak képviselőinek közös egyházi köszöntése, adventi áhítata, és áldását követően a város polgármesterével együtt mentek az adventi koszorúhoz. Ahol Leleszi Tibor polgármester a Városháza előtt a gyújtotta meg a város Adventi koszorúján az első gyertyát. A gyertyagyújtást követően a Református Egyházközség és a Várday Kata Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói adtak ünnepi műsort. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Galilei Háztemplomban is köszöntötték az Adventet, ahol Endreffy Attila orgonista műsora és Deák József versbarát versmondásával segítették felkészíteni a jelenlévőket az ünnepi várakozásra.

A könyvtár és a római katolikus templom közötti kerítésnél pedig a Betlehemi jászol látható.

Az első gyertyagyújtás meglepetése volt, hogy Leleszi Tibor polgármester, a program végeztével a színpadra kérte a város óvodásainak csoportjait, (szám szerint 28–at) akiknek nagy csomagokkal köszönte meg az évi munkájukat, amelyekkel örömteli perceket, órákat szereztek a fellépéseikkel a város kulturális életében.

A Mikulásház várja látogatóit

A mai naptól, december 4–étől, 5–én és 6–án fogadja vendégeit, a gyerekeket és a szülőket, a Mikulásház és a Mikulásgyár mely várja az adakozókat. A Mikulásház mikulása pedig szaloncukrot oszt az őt meglátogatóknak. A Mikulás Ajándékgyár várja az adományozókat, akik tartós élelmiszereket, ruhákat, jó állapotú játékokat, könyveket, meselemezeket, édességeket, s bármi más használhatót tudnak adományozni, hogy minden városlakó gyermeknek meghittebbé, boldogabbá tegye a Mikulást és a Karácsonyt.

– Vincze Péter –
hirdetés