Jelen és múlt

2020.04.17. 14:13

Online előadássorozatot indít a Magyar Állami Népi Együttes

Hétfő esténként az együttes utóbbi tíz évének legsikeresebb előadásait közvetítik.

Kolozsvár, 2019. augusztus 19. Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren címû elõadásán a magyar napok nyitógáláján a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében 2019. augusztus 18-án. MTI/Biró István

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

Az este 7 órakor kezdődő előadások a megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, valamint a Hagyományok Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg aznap éjfélig – közölte a Hagyományok Háza pénteken.

Az estek kiegészítője egy különleges filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című háromrészes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is bemutatták. Az archív és élő felvételeket, interjúkat felhasználó dokumentumfilmben nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra reflektorfénybe kerülnek.

„Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett”

- idézi a közlemény Mihályi Gábor, az együttes vezetője szavait.

Borítókép: Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című előadásán a magyar napok nyitógáláján a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében 2019. augusztus 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában