A honvédelem fontosságát hangsúlyozzák

Akt.:
A honvédelem fontosságát hangsúlyozzák
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Magyar Honvédség fontosnak tartja, hogy a Koszovóból leszerelt katonákat méltóképpen fogadja vissza a társadalom.

Misszióból hazatérő katonák visszafogadó ünnepségét rendezik, s ehhez kapcsolódóan egy kétnapos honvédelmi konferencia kezdődik Nyíregyházán szeptember 28-án. A Kossuth téren 14 órától fogadják azokat a Koszovóban korábban feladatot ellátó, a NATO parancsnokság alatt működő nemzetközi haderőnél (Kosovo Force, KFOR) szolgáló magyar katonákat, akik válságkezelési és békefenntartó feladatokat láttak el ezen a vitatott jogállású területen: objektumokat védtek, harcászati tartalékként szolgáltak és az albán tömegeket kezelték.

A különleges rendezvényről Nyíregyháza polgármesterének, dr. Kovács Ferencnek a vendégeként dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka és Tömböl László nyugállományú vezérezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) elnöke tájékoztatta a sajtót csütörtökön.

A tudományos munkavégzés mellett a rendezvény kiemelt célja, hogy megismertessék a honvédelem fontosságát a civil közösséggel. Nyitni szeretnének a magyar társadalom felé, mivel a honvédelem össztársadalmi ügy.

Mivel az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer kiépítésén is gőzerővel dolgozik a honvédség, a brit nagykövet jelenlétében itt adják majd át jelképesen a tartalékos rendszer részét képező kezdő felszerelési eszközparkot is (gépjárműveket, egyéni felszereléseket, ruházatot és sisakokat), ami a tartalékosok kiképzéséhez szükséges.

KM-MJ
hirdetés