A hős, akinek helyre kell tolnia a kizökkent időt

A bemutatót március 10-én tartják
A bemutatót március 10-én tartják - © Fotó: Színház
Nyíregyháza – Nagyüzem a Móricz Zsigmond Színházban: szombaton mutatták be a Chicago című musicalt, hétfőn kezdődött el a Rózsák háborúja olvasópróbája, szerdán pedig a Don Carlost kezdte el próbálni a társulat.

Schiller Don Carlosa Hamlet vagy Bánk bán mellett a drámairodalom egyik legismertebb vívódó hőse, akinek az a nehéz teher jutott osztályrészül, hogy helyretolja a kizökkent időt. A barokk Spanyolország lenyűgöző kulisszái közt játszódó politikai krimi és szerelmi forrongás címszereplője egy tiszta szívű, ambiciózus fiatalember, akinek saját zsarnoki apja állja útját.

Generációk csapnak össze

Ám ha elhagyjuk a kor impozáns díszleteit, legalább annyira izgalmas, és minden ízében kortárs történetet kapunk, ahol az apák generációja csap össze a fiúk mást kívánó, másért lobogó, más értékrend mellett hitet tevő világával: az ifjak fojtogató és ellentmondásos viszonyok sűrűjében áhítoznak a szeretetre, életveszélyes sakk­játszmák közt kell boldogulniuk még a legsemlegesebb álláspontot képviselőknek is. A számos izgalmas, összetett, drámai szépségű karaktert felvonultató alkotást a Nyíregyházán most először dolgozó Szabó Máté rendezi, a bemutatót március 10-én tartják.

KM
hirdetés