A hóvihar előtt kapás kapást követett

Ifj. Fiola György és Haraszkó Csaba
Ifj. Fiola György és Haraszkó Csaba - © Fotó: magánarchívum
Nyírpazony – Az etetés után egy órán belül jelentkezett az első hal.

Vannak olyan szenvedélyes horgászok, akik minden alkalmat megragadnak, hogy a tóparton hódolhassanak szenvedélyüknek. Közéjük tartozik a Kemecsén élő ifj. Fiola György is, aki az egyik horgászatának élményeit lapunkkal is megosztotta.

Gyári csali, saját bojli

– Az idei első bojlis horgászatomat a Nyírpazonyi Horgásztanyára március közepére terveztem. Az egyeztetések után azt a helyet foglaltam le, amelyhez faház is van. Ez azért volt fontos, mert nagyon változékony időjárás jellemezte márciust, valamint a családom is elkísért – elevenítette fel az emlékeket a kétgyermekes édesapa. – A horgászat végül március 14-én, szerda délután kezdődött. Az első éjszaka ott volt velem Haraszkó Csaba barátom is, aki a Dynamite Baits teszthorgásza, ő gyári csalikkal vette üldözőbe a pikkelyes barátainkat, míg én a saját P 1-es fantázianevű bojlimmal horgásztam. Az etetés után egy órán belül jelentkezett az első hal, ami a maga 8 kilogrammjával jó kezdetnek bizonyult, hiszen az volt az idei első bojlival fogott halam. Csabának se kellett sokat várnia a kapásra, este 9 óra körül neki is jött egy 9 kilogrammos szép ponty.

– Aztán reggelig fogtunk 5-5 halat. Csabának reggel véget ért a horgászat, egyedül folytattam, illetve a 6 éves fiam, Patrik segített. A következő halat ő fogta meg, egy spanyol pikkelyes ponty volt, ami 8,7 kilogrammot nyomott. A következő éjszakán nagyon aktívak voltak a halak, kapás kapást követett, aztán szombaton már jött a szörnyű hóvihar. Végül a 48 óra alatt a 41 kapásból 40 darab halat sikerült megfogni.

KM








hirdetés