A javítás nem gyermekcipőben jár

A javítás nem gyermekcipőben jár
Papp Zoltán, a keszthelyi Zoltán&Erika szolgáltató üzlet vezetője 20 éves cipőjavítói gyakorlatával segít a hozzá fordulóknak abban, hogy jól járjanak.


Tanácsolja: még mielőtt kidobnánk egy eltörött talpú, kiszakadt bőrű, levásott sarkú vagy egyéb okból viselhetetlenné vált cipőt, megéri, hogy hallgassunk rá. A javítás ma már nem gyermekcipőben jár…
– Én három kategóriát ismerek – mondja a szakember. – A javítható cipőt, amikről sok laikus szem másként vélekedik. Kevesen tudják, hogy milyen korszerű anyagok, eszközök, technológiák vannak, amivel egy lábbelit rendbe lehet hozni. Tágítással, különféle betétekkel kényelmessé és egészségessé is lehet tenni, kezelési eljárásokkal pedig újjávarázsolni. A cipők nagy többségénél mindezek megoldhatók. A másik kategória, amelyeknél a munkát nem éri meg elvégezni, ilyenkor sajnos magam is csak a selejtezést tudom javasolni. Harmadik eset, amikor a javítást nem lehet esztétikusan elvégezni. Ilyet nem vállalok, tőlem mindenki csak olyan cipőt vihet el, amilyet magam is felhúznék.
Az üzlet és műhely árulkodik a jó gépesítésről, az árukínálatban pedig bőséggel válogathatunk mindabban, ami a cipőápoláshoz szükséges.
– A jó munkával együtt a gyorsaság is elvárt, s mindkettőhöz szükség van fejlesztésekre – hangsúlyozta Papp Zoltán, aki a cipők mellett javít táskákat, cipzárt, cserél ringlit és kulcsot is másol.
hirdetés