Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.07. 16:59

Kesselyák Gergely az új igazgató

Miskolc - Az operafesztivál alapító tagja visszatér Miskolcra a fesztivál új igazgatójaként.

Miskolc - Az operafesztivál alapító tagja visszatér Miskolcra a fesztivál új igazgatójaként.

Kesselyák Gergely lett az operafesztivál új igazgatója. A karmestert egyhangúlag javasolta a négytagú kultúrpolitikai zsűri. Kesselyák Gergely visszatér Miskolcra, hiszen 1997 és 2000 között a Miskolci Nemzeti Színház operatagozatának alapítója, majd zenei igazgatója volt, 2000-ben pedig a Bartók+ operafesztivál alapító tagja, majd 2003-ig zenei igazgatója.

Kesselyák Gergely Bátor Tamást váltja a poszton.

Mint ahogy többször beszámoltunk róla, Bátor Tamás operafesztivál igazgatói megbizatása augusztus végével lejár. A városvezetés először meg kívánta pályáztatni a posztot, majd később másképp döntött.

A miskolci önkormányzat közgyűlése legutóbbi ülésén ugyanis arra bólintott rá, hogy kibővíti a korábbi Miskolci Operafesztivál Kht. tevékenységét.

„Fiatalos lendület”

A cég nevét Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft.-re változtatta, és új vezetőt nevezett ki az élére Némedi Varga Zoltán személyében. Az ő első feladatai közé tartozott, hogy kinevezze a fesztiváligazgatót, akinek a rendezvény szakmai programjának megszervezése lesz a feladata.

Meghívásos pályázatról volt szó: négy olyan jelöltet kértek fel, hogy pályázzon, akinek korábban már volt köze a fesztiválhoz. Ketten fogadták el a felkérést. A pályázatokat először egy szakmai, pénteken pedig az említett kultúrpolitikai zsűri bírálta, majd tett javaslatot. Végül Kesselyák Gergely kapta a megbízatást.

– A fiatalos lendület győzött – fogalmazott Némedi Varga Zoltán. Hozzáfűzte: Kesselyák Gergely célja, hogy nyisson a fiatalok felé, számukra is érthető, elérhető műsort hozzon Miskolcra.

Bátor Tamás végül nem nyújtott be pályázatot. Október 1-től ugyanis a Művészetek Palotája Koprodukciós Programigazgatójának nevezték ki Budapesten. Mint fogalmazott: továbbra is tartja a jó kapcsolatot az operafesztivállal, hamarosan egy jótékonysági hangversenyen (az operafesztivál szervezésében) énekesként láthatja majd újra a közönség Miskolcon.

ÉM-HM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!