A jégkocka el van vetve

A jégkocka el van vetve
© Fotó: KM
Az ágrólszakadt szegény embert még a jég is veri. Viszonylag jól tűri a (sors)csapásokat, mert a lenullázódáshoz közeli állapotban akár az álla is felkophatott volna, de a túlélési reflexek jóvoltából mégis csak sikerül tengődni a végeken. Mert lehet kozmetikázni, a tükörben elkeseredett arc látható. Legörbülő ajak, üveges tekintet. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


Miként tavaly, az idén is felülről érkezett a pusztítás a szatmári, az erdőháti részre, és azóta a nyírségiek életét is megkeserítette az égi átok. Akinek kis összegű biztosítása sincs, nagyot néz, mert ott áll befürödve, jeges vízzel nyakon öntve – és fogytán a türelme.
A természeti katasztrófa napján, június 21-én a labdarúgó-kontinensviadalra irányult a rivaldafény. Mostanság a minisztériumokban és az illetékes hivatalokban a megszolgált szabadságukat töltik a döntéshozók. A Belügyminisztérium belügye, hogy helyreállítja az önkormányzati és az egyházi épületeket. Az elkeseredett, kis pénzű emberek reménykednek az adott szó hitelében, és hogy ezúttal felülről nem jeget kapnak, hanem mentőövet. Csak gyorsan, mert nyakunkon a napfényes riói olimpia!

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés