A jégkorszakban futballozni sem lehet

Akt.:
Ilyen körülmények között tényleg nem lett volna értelme megrendezni a meccset Gyirmóton
Ilyen körülmények között tényleg nem lett volna értelme megrendezni a meccset Gyirmóton - © Fotó: Gyirmót FC
Kisvárda – A gyirmóti pálya rossz állapota, a havazás és az ónos eső miatt elmarad az NB II-es kisvárdai labdarúgók meccse.

Kora délutánig úgy telt a péntek Kisvárdán, ahogy versenyidőszakban telni szokott. Délelőtt Kondás Elemér megtartotta az NB II-es csapat edzését, aztán a vezetőedző lapunk érdeklődésére beszélt a vasárnapi mérkőzés előtti várakozásáról.

Ebéd után aztán ez jelentőségét veszítette, mert érkeztek a hírek a következő ellenfél, a Gyirmót háza tájáról, hogy játékra alkalmatlan a pályájuk. Hiába tisztították meg a hótól, fagyos, jeges maradt, ráadásul az ónos eső is esni kezdett. A gyirmótiak fotókat is küldtek a pillanatnyi helyzetről, és kezdeményezésükhöz a kisvárdaiak is társultak, így a két klub közösen adta be a halasztási kérelmet, amit az Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága jóvá is hagyott. Egyúttal kiírta a mérkőzés új időpontját, ami április 11-e lesz.

– A balesetveszélyes pályán nem lett volna értelme játszani, a két klub között amúgy is korrekt a kapcsolat, így természetesen hozzájárultunk a gyirmótiak kéréséhez, még ha nem is örülünk a halasztásnak – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója. – Az új időpont kijelölésébe nem volt beleszólásunk, azt a szövetség írta ki. Mindez azt jelenti, hogy két olyan hetünk is lesz egymás után, amikor hétközben is pályára lépünk, tehát április elején-közepén igencsak erőltetett lesz a menet.

Az élet egyébként némiképp ismételte magát. Tavaly is lejátszotta a tavasz első meccsét a Kisvárda, amely akkor Soroksáron kapott ki 1–0-ra – most ugye Zalaegerszegen 2–1-re. A második, Szolnok elleni mérkőzés azonban a várkerti pálya jegesedése miatt elmaradt, ahogy most a gyirmóti is. Így aztán egy éve a Puskás Akadémia elleni rangadó jelentette a kisvárdaiak számára a folytatást, most a jövő heti, Siófok elleni hazai premier lesz a csapat idei második meccse.

Amúgy a jövő hétre enyhülést és esőt ígérnek az időjósok. Az sem hangzik túl jól a folytatást illetően…

KM
hirdetés