A jó Katona még mindig kincs

Katona Pál a sártengerben is rendre megtalálta a nábrádi kapuig vezető helyes utat
Katona Pál a sártengerben is rendre megtalálta a nábrádi kapuig vezető helyes utat - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger – A harminchat éves csengeri futballistát a gólkirályi cím a legkevésbé sem foglalkoztatja.


Egy bennfentes azt találta mondani az egyik hét végi megyei másodosztályú meccs után: még négy-öt év, és nem lesz, aki futballozzon… Mindez mások is pedzegették már, mivel a „pulyákat” láthatólag fittyet hánynak a focira, az ifjúsági együttesekbe lasszóval fogják a tiniket. S még így hézagos a létszám, nincs ki a tizenegy ember. Mindeközben az utolsó mohikánok még mindig becsületesen nyomják az ipart, sőt közel a negyvenhez, vagy éppen már átlépve, hátukon viszik a csapatot.

Akárcsak Katona Pál, aki harminchat évesen huszonhárom gólnál tart aktuális idényben. A csengeri „veterán” legutóbb hatot rámolt be a Nábrádnak a 11–0-ra megnyert mérkőzésen.

– Még mindig élvezem a futballt, ezt nem lehet megunni – közölte nemes egyszerűséggel Katona Pál. – Ugyanúgy edzek, mint korábban, sőt, a téli felkészülést végigcsináltam, ilyen pedig régen volt. Mondjuk, ez jó ómen, mert amikor utoljára így történt, akkor feljutott a csapat. Nem szeretnék megbántani senkit, annál is inkább, mert most is vannak tehetségek, de az alázat, a megfelelő hozzáállás hiányzik, magyarul, nem mindenkinek az első a foci. Igaz, a mi időnkben nem volt számítógép, pláne okostelefon, amit nyomkodtunk volna, ahogy lehetett rögtön rohantunk játszani. Azt azért szögezzük le: nálunk több a pozitív példa, oda teszik magukat rendesen a fiatalok, ráadásul kétfronton, mivel a futsalban is érdekeltek.

A szatmári legénység tíz pont előnnyel „pocol” a táblázat tetején, ami azért nem egetverő meglepetés, a Csengert előzetesen is a legnagyobb favoritnak kiáltották ki. Közben Katona Pál akár gólkirály is lehet, de ez izgatja legkevésbé.

– Egyelőre csinálom, de nem ígérek semmit. A lehető legkomolyabban mondom, nem foglalkoztat a gólkirályi cím, az a lényeg, hogy a csapat jusson fel: Csengernek szüksége van a megye egyes szereplésre. Nagyon jó a csapatszellem, Szilágyi Sándor edző az egésznek a motorja, nekünk pedig az a dolgunk, hogy elérjük célunkat.

KT

Címkék: , ,hirdetés