A jó viszony azért még megmaradhat

Akt.:
A jó viszony azért még megmaradhat
© A meccs legnagyobb helyzete: Míke Bouard Ramos (jobbra) lövése már túljutott a hazai kapuson, mégsem lett belőle gól | Fotó: Szopkó Dóra
Kisvárdán nem tartják rossz eredménynek a döntetlent, ellenben nem csak a meccs ad beszédtémát.

Mint minden döntetlen, a Cigánd–Kisvárda Master Good NB III-as rangadó 0–0-ja után is felmerül: pontot szerzett vagy pontokat vesztett a csapat. A listavezető háza táján nem elégedetlenek az eredménnyel, de van más is, amire a kisvárdaiak reagálni kívántak a mérkőzés kapcsán.

– Azt gondolom, hogy igazságos eredmény volt az iksz – bocsátotta előre Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Ugyan szerettünk volna nyerni és Myke Bouard Ramosnak volt is két labdája a győzelemhez, de a hetvenötödik perc környékén a Cigánd előtt is nyílott egy nagy lehetőség egy lecsorgó labdából, amit kapusunk hárítani tudott, így tehát ellenfelünk is begyűjthette volna a három pontot.

– Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül kollégám enyhén szólva sem etikus nyilatkozata és a közösségi oldalon tett alpári megnyilvánulása mellett – váltott témát Révész Attila. – Mások mellett engem is felháborított az a nyilatkozat, miszerint elég belőlünk tudatosan felkészülni, és ez máris sikerre vezet. Nem tudom, honnan veszi a bátorságot a tisztelt kolléga, akinek az NB III-as pályafutásában az a legnagyobb siker, hogy egy kifacsart Kisvárda ellen szerzett egy pontot, hogy kioktassa a mezőny többi csapatának edzőit. Nem tudom feltételezni azt a kollégákról, hogy ne készülnének fel legjobb tudásuk szerint belőlünk vagy más csapatokból sem.

– Csupa nagy betűvel ajánlom még a figyelmébe azt a szót, amit a nemzetközi szövetség is hirdet: respect. Ez azt jelenti, hogy elutasítjuk a gyűlöletkeltést, tiszteljük a csapatokat, a játékosokat, a szurkolókat és a kollégákat. Ez a felirat minden mérkőzés előtt a kamerák kereszttüzébe kerül és nemzetközi meccseken a mezeken is végig látható. Ki szeretném jelenti, hogy a cigándi csapattal nagyon jó a viszonyunk, annál is inkább, mert tulajdonosa a kisvárdai öregfiúkban futballozik. Bízom benne, hogy ezek, a reményeim szerint a döntetlen felett érzett eufória hatására született megnyilvánulások nem rontanak a remek kapcsolatunkon, ugyanis az is hosszú időbe került míg távozása után a nyírbátoriakkal a viszonyunkat a mostani remek szintre emeltük – mondta még el Révész Attila.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. szeptember 30-i számában.)Sporthírek


hirdetés