A Jobbik lemondatná Szedlák Attila fideszes képviselőt a földpályázatok miatt

Budapest, 2012. június 23., szombat (MTI) – A Jobbik szerint le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, hiszen véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól (NFA) – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: Szedlák Attila gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el az NFA pályázatán. Kiemelte: a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.
Magyar Zoltán szerint felháborító, hogy miközben tapasztalt, helyi gazdák is indultak a pályázaton, és a kormány folyamatosan a helyi kisgazdálkodók támogatását hangoztatja, ennek ellenére egy gazdálkodási tapasztalattal nem rendelkező fideszes politikus felesége nyerte el a földek használatát. A Jobbik szerint fel kell oldani a földpályázatok titkosítását, jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani a hasonló esetek miatt. Az ellenzéki párt követeli az összes szerződés felülvizsgálatát is. Emellett Magyar Zoltán elmondta: hétfőn ellátogat az NFA-hoz, és országgyűlési képviselőként kikéri a pályázati anyagokat, majd ezt követően ha szükséges, feljelentést is tesz az ügyészségnél és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál. “Nehéz elképzelni”, hogy nem történt visszaélés a pályázat kiírásánál vagy elbírálásánál – fogalmazott Magyar Zoltán. A Jobbik emellett felszólítja Szedlák Attilát, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról, valamint a litéri polgármesteri posztról is. Hozzátette: ha nem mond le, akkor a Fidesz bebizonyítja, hogy “nem a föld számít neki, csak a saját oligarcháinak és narancsbáróinak a kiszolgálása”.

-MTI-
hirdetés