A Jobbik rendezvénye ellen tüntettek Ajkán

Csaknem százan demonstráltak szombaton Ajkán a Jobbik rendezvénye ellen. A tüntetők az ellen léptek fel, hogy a párt épp szeptember 11-re időzítette az Arab-Magyar Barátság Napja elnevezésű rendezvényét a helyi művelődési központban. A Jobbik szerint csak véletlen volt az időegyezés.

A Veszprém Megyei Baráti Kör a Terror Áldozatiért elnevezésű szervezet tagjai, csaknem százan, táblákkal és a nemrég Afganisztánban elhunyt katonák Pappné Ábrahám Judit és Kolozsvári György fényképével tartottak néma demonstrációt Ajkán az Erőmű Művelődési Ház előtt, ahol a Jobbik az Arab-Magyar Barátság Napja elnevezésű programját tartotta.

Cinikus megemlékezés?

Csoma Zoltán a Veszprém Megyei Baráti Kör a Terror Áldozatiért szervezet szóvivője a Független Hírügynökségen elmondta: “ízléstelennek és provokatívnak tartják, hogy éppen szeptember 11-én, amikor az egész világ az Egyesült Államok ellen indított aljas terrortámadás áldozatairól emlékezik meg, a Jobbik kulturális rendezvénynek álcázott cinikus megemlékezést tart. “

Ferenczy Gábor a Jobbik Veszprém megyei elnöke a rendezvényen azt mondta: véletlen, hogy éppen szeptember 11-re esett a rendezvény, ők csak egy őszi napot akartak választani. Hozzátette: a program célja, a népek közötti kapcsolatok elmélyítése, és a Magyarországon élő arab közösségek támogatása.

Vona Gábor a Jobbik országos elnöke azt mondta: ha igaz, hogy szeptember 11-én arab terroristák álltak bosszút az amerikaiakon, akkor sem lehet emiatt megbélyegezni egy egész nemzetet, ez ugyanis rasszizmus.

– Független Hírügynökség –
hirdetés