A jótékonyságban nincs megállás

A soros elnök, Pták István, Pénzes Ilonát virággal köszöntötte abból az alkalomból, hogy a nyíregyházi szervezet korábbi elnöke lesz a 2016/2017-es időszakban a magyar Rotary mozgalom első női kormányzója
A soros elnök, Pták István, Pénzes Ilonát virággal köszöntötte abból az alkalomból, hogy a nyíregyházi szervezet korábbi elnöke lesz a 2016/2017-es időszakban a magyar Rotary mozgalom első női kormányzója - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek közös játszóterét szeretnék felépíteni a nyíregyházi rotarysok.

Megállás nélkül forog a Rotary Club Nyíregyháza kereke: néhány eddigi eredményre visszapillantva már a következő nemes kezdeményezésekről tájékoztatta a sajtó képviselőit a szervezet vezetősége hétfőn.

– Jótékonysági koncerten gyűjtött pénzből kialakított sószobában gyógyulhatnak a légúti betegségben szenvedő gyerekek a nyíregyházi központi ügyeleten. Láthatóan népszerű a tapintható láthatatlan, vagyis a város főterén elhelyezett dombortérkép, amelyet a vakok és gyengénlátók ujjai simogattak fényesre – említett csak két sikeres programot Urbán Lajos háznagy.

A legutóbbi adomány a város egyik legforgalmasabb pontjára, Búza téri piaccsarnokba került: itt adta át ebben a hónapban az újraélesztő készüléket Pták István soros elnök. Ő sorolta, milyen tervekkel vágtak neki az év második felének.

– Szeretnénk felépíteni a belvárosban egy olyan integrált játszóteret, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyerekek együtt élvezhetnék az önfeledt játékot. A pontos helyszínről jelenleg még egyeztetünk a város vezetésével – mondta Pták István, hozzátéve: ezt a teret programok, rendezvények is segítenének megtölteni élettel.

További információk a Kelet-Magyarország 2015. július 28-i számában.








hirdetés