Sport

2017.03.30. 10:39

Nagy változások előtt a RabócsiRing

Máriapócs - Mindig fejlődni, az előző esztendőtől többet adni. Ez jellemezi a máriapócsi RabócsiRinget. A technikai sportágak egyik hazai fellegvára tavaly ünnepelte huszadik szülinapját, a hamarosan kezdődő idei szezonban ismét újításokkal rukkolnak ki.

Máriapócs - Mindig fejlődni, az előző esztendőtől többet adni. Ez jellemezi a máriapócsi RabócsiRinget. A technikai sportágak egyik hazai fellegvára tavaly ünnepelte huszadik szülinapját, a hamarosan kezdődő idei szezonban ismét újításokkal rukkolnak ki.

Ezer férőhelyes lelátó

– Tovább építkezünk, növekszünk és fejlődünk. Nyáron kezdjük a nagy munkálatokat, amelyek a következő esztendőre is áthúzódnak. Újabb 20 000 m2 aszfalt kerül majd a pályára, mégpedig a vezetéstechnikai tanpályára, melynek létrehozása egyben a rali­krossz-, drift- és motoros pálya bővítését is jelenti. A professzionális vezetéstechnikai tanpálya Magyarországon a harmadik, Kelet-Magyarországon pedig az egyetlen lesz.

– Új indítótorony is készül, illetve épül majd egy oktatóközpont, amely a versenyeken VIP-szektor lesz. A nagyobb volumenű terveink között szerepel még egy ezer férőhelyes lelátó építése a hosszú egyenes melletti földsáncra – tudtuk ifjabb Rabócsi Tibor pályaigazgatótól.

Nézzük a szakágakat, elsőkén a ralikrosszt. A hazai bajnokság az elmúlt hét végén a szlovákiai futammal kezdetét vette. Húsvétkor jön a második futam, amelyen a hagyományoknak megfelelően a RabócsiRing ad majd otthont.

A dinamikusan fejlődő szakág legjobbjai három máriapócsi futamon hozhatják majd lázba a közönséget. A húsvéti után a pünkösdi lesz a pontvadászat harmadik megmérettetése. Október elején a hazai bajnokság hatodik köre egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság állomása is lesz. A profik mellett az amatőrök is versengenek majd a bajnoki pontjaikért.

És üljünk át a driftautóba, hiszen az egyre népszerűbb szakágban is három nagy viadal lesz a RabócsiRingen. Május elején a driftbajnokág második futama az első hazai, FIA által is jóváhagyott vetélkedés lesz, mégpedig rekordszámú résztvevővel.

Tizenöt ország driftesei

A Béres Szabolcs és csapata által szervezett verseny a magyar mellett a román és cseh bajnokság is lesz.

Július derekán jön a drift nagy durranása, az első „ebisu drift matsuri”, amelyen a versenyzők ott és akkor teszik majd keresztbe a több száz lőerős autócsodákat, ahol akarják. Augusztus végén következik az elmaradhatatlan Trackwood Fesztivál, amelyen tizenöt ország legjobb gumifüstölői állnak majd rajthoz.

A gokartosok kezdik elsőként az esztendőt, április második hétvégéjén lesz az amatőrbajnokság első köre, amelyet még öt fog követni, közte éjszakai körözés is. A kétkerekeseknek is sok programot kínál a máriapócsi pálya, április végén például közel száz bőrruhás húzza majd a gázt a MAMI Kupán, a gyorsasági és veteránbajnokság futamán.

KM-ML


Versenynaptár 2017

Április 16 – 17 Ralikrossz Oláh-Gumi Kupa, a bajnokság második fordulója és Közép-európai Zóna Trófea futam

Április 29 – 30: Motorsport MAMI Kupa, gyorsasági és veterán motor országos bajnokság 1. futam

Május 13 – 14. Drift May Day, Közép-európai futam és a magyar profi bajnokság 2. fordulója

Június 04 – 05. Ralikrossz Az országos bajnokság 3. futama

Július 15 – 16. Drift Matsuri & Ladaracing AllStar Gála, a magyar profi bajnokság 4. fordulója

Augusztus 25 – 26. Drift Trackwood Fesztivál, Európa-bajnoki futam és a magyar profi bajnokság 5. fordulója

Október 7 – 8. Ralikrossz, Közép-európai Zóna Trófea és az oszágos bajnokság 6. futam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!