A jövő szakemberei kezében a sorsunk

By Nyéki Zsolt
TOP 100 Klub
TOP 100 Klub
Nyíregyháza – A szakképzés helyzete, színvonala, jelene és jövője köré épült a Kelet-Magyarország TOP 100 Klub legutóbbi rendezvénye, amelyet ezúttal Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetésével közösen tartottak meg csütörtök délután.

Nyíregyháza Polgármesteri Hivatal Krúdy termében előbb Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese szolgált háttérinformációkkal a lap TOP 100 gazdasági kezdeményezéséről, benne a TOP 100 Klub céljairól, majd dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a város szakképzésben játszott szerepét és kezdeményezéseit.

Gondolatébresztő előadások következtek: „A szakképzés helyzete és gyakorlati kérdései” címmel Kajdy József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője számolt be a vállalkozói körben végzett felmérések tapasztalatairól, míg dr. Kvancz József főiskolai tanár a szakképzési hozzájárulás lehetőségeit és veszélyeit taglalta.

A prezentációk után a jelenlévők részéről több kérdés, felvetés, ötlet és javaslat hangzott el, ezekből hamarosan összeállítást teszünk közzé.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A Kelet-Magyarország több mint egy évtizeddel ezelőtt indította el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életét külön bemutató a TOP 100 rendezvényt, s ehhez kapcsolva jelenik meg azóta is min­den év őszén a TOP 100 kiadvány a leginkább meghatározó száz cég, gazdasági szervezet be­mu­ta­tá­sá­val, kiegészítő gazdasági elemzésekkel.

A megye napilapjának kezdeményezéséhez az elmúlt években csatlakozott a megyei adóigazgatóság és az iparkamara is, ennek az együttműködésnek köszönhetően még pontosabb információkkal szol­gá­lunk a megye lakosságának, illetve a szélesebb közvéleménynek megyénk gazdasági helyzetéről, fo­lya­matairól.

A lap ehhez kapcsolódóan elevenítette fel a TOP 100 Klub hagyományát, alkalmat teremtve a gazdasági életben meghatározó szervezeteknek, intézményeknek az egyeztetésre egy-egy előre megadott témakörben. A TOP 100 Klub összejöveteleire meghívást kapnak az adott témakörben illetékes döntéshozók helyi illetve kormányzati szintről, így mód nyílik velük kötetlenebb formában egyeztetni, véleményt cserélni konkrét intézkedésekről, aktuális történésekről, eseményekről.
hirdetés