A kabuli amerikai nagykövetség emberrablás veszélyére figyelmeztet

Washington – Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége hétfőn közleményben figyelmeztetett arra, hogy értesülései szerint szélsőségesek amerikai vagy európai állampolgárok elrablására készülhetnek Afganisztánban.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének figyelmeztetése elsősorban a különböző nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) munkatársainak szól. A hírszerzési információkra hivatkozó közlemény szerint szélsőséges csoportok amerikai, vagy európai NGO-alkalmazottak, vagy segélymunkások elrablására készülnek Nangarhar tartományban. (Nangarhar Afganisztán 34 tartományának egyike, az ország keleti vidékén fekszik.)

A figyelmeztetés nem nevez meg egy terrorista csoportot sem, s azt sem közli, hogy mely szervezetek munkatársait fenyegeti veszély. A nagykövetségnek a közlemény szerint nincs további információja. Afganisztánban egyébként is mindenütt megnövekedett terrorveszéllyel számolnak; erősödtek és aktívabbak lettek a tálibok és más szélsőséges csoportok. “Afganisztán biztonsági helyzete rendkívüli módon instabil, az amerikai állampolgárokat fenyegető veszélyek óriásiak. Az Afganisztánba látogató, vagy itt élő amerikaiak vegyék fontolóra távozásukat” – figyelmezteti őket az amerikai nagykövetség.

– MTI –
hirdetés