A káposzta csak „fedő” áru

A szigorított ellenőrzés első hetében a határvámhivatalok lefoglaltak 33 darab gépkocsit.

A Vám-és Pénzügyőrség Észak -Alföldi Regionális Parancsnoksága felügyelete alá tartozó határvámhivataloknál a június 1-jével bevezetett szigorított ellenőrzés első nyolc napján 392 jövedéki jogsértést derítettek fel. Lefoglaltak több mint 24 ezer doboz cigarettát és 33 darab olyan gépkocsit, amelyekben csempészett cigaretta volt.

A kiszabott jövedéki bírság 27 millió forint volt– tudtuk meg Kupecz József pü. százados sajtóreferenstől, majd így folytatta: Barabásnál ismét egy leleményes cigaretta csempészt lepleztek le a pénzügyőrök. Egy ukrán állampolgár rokonlátogatásra érkezett Magyarország területére. Vámköteles árut nem jelentett be, azonban a csomagjai között egy műanyag vödörben töltött káposztát szeretett volna behozni.

A vizsgálat során kiderült, hogy a káposzta csak „fedő áru” volt, hiszen az első ránézésre zsúfolásig pakolt vödörben csak a felső sor volt töltött káposzta, alatta 42 doboz külföldi eredetű cigaretta rejtőzött. A csempész 53 ezer forint jövedéki bírságot kapott, amit a helyszínen be is fizetett.

– Fullajtár András –
hirdetés