A kárászok éhesebbek voltak, mint a pontyok

Szalanics Alexandra a ponttyal
Szalanics Alexandra a ponttyal - © Fotó: Molnár András
Kálmánháza, Nyírszőlős – Ismét egy hosszú hétvégének örülhettek a húsvéthoz kötődően a horgászok. Köztük volt a Kálmánházán élő Szalanics Alexandra és Molnár András is. A fiatalok úgy gondolták, hogy a Nyírszőlősön található Verbatanyán teszik próbára tudásukat és ügyességüket.

Az óvatos fárasztás gyümölcse

Nagy bánatukra nem értek ki olyan korán, mint ahogy szerették volna, így a jobb helyeken már ültek horgászok, vagy pedig előzetesen lefoglalták az állásokat az élelmesebbek. Ezért Alexandra és András választása a kisebbik tóra esett. A nehéz kezdet után nagy öröm volt a számukra, amikor végre az egyik feederbot spicce meggörbült. Egy termetes kárász akadt a horogra, ami nem az első, de nem is az utolsó volt aznap. Sokkal aktívabban ettek a kárászok, mint a pontyok. Bármilyen csalit is tűztek a horogra, a kárászok azonnal ott voltak, s így megnehezítették számukra az egész napot, hiszen nagyobb örömmel várták volna a pontyok kapását. A horgászat közepe táján lehettek, amikor ejtős, majd húzós kapás jelentkezett Alexandra botján.

A bevágást követően nagy súlyt érzett Alexandra, s akkor már tudta, hogy komolyabb hallal van dolga. Óvatosan fárasztotta a halat, mivel vékony előkét és kisebb horgot használt. Végül sikerült a partra hoznia a 8 kg-os pontyot.

KM
hirdetés