A karitatív tartalékosok Dobon jártak

A karitatív tartalékosok Dobon jártak
© Fotó: tudósítónktól
Tiszadob – Gőzerővel folyik a Magyar Honvédség tartalékos rendszerének újraszervezése, megerősítése.

Régi ismerősökként üdvözölhették a német Niederbayern tartalékosainak évente többször is visszatérő képviselőit, Josef Schmid elnököt és hűséges segítőtársát Edwin Hartl-t, akik soha nem érkeznek üres kézzel.

Több tízmillió forint értékben

– Reméljük, a példájuk követőkre talál a hazai tartalékosok körében is. A 2001-ben megalakult civil szervezetként működő Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének partnerei az elmúlt hét évben több tízmillió forint értékben adományoztak egészségügyi felszereléseket, műszereket, iskolai felszereléseket, tűzoltóautót, mentő autót, tűzoltó felszereléseket és egyéb használati tárgyakat megyénk több településének – újságolta Kiss László, a MATASZ megyei elnöke.

Adományaikat átadták Tiszalök, Gávavencsellő, Tiszadob, Kékcse, Kisvárda, Demecser és Szabolcsveresmart önkormányzati képviselőinek, önkéntes tűzoltóinak. Ezúttal Tiszadob volt az úti céljuk: a két kis teherautónyi rakományból jutott az öregek otthonába az egyszer használatos egészségügyi anyagokból, az iskolába padokból, táblákból, a tanulóknak iskolai felszerelésekből és sok-sok kerékpár a lakosoknak, de kaptak eszközöket, berendezéseket a helyi önkéntes tűzoltók is.

KM
hirdetés