A kárpátaljai Csap alpolgármestere cáfolja, hogy állampolgársági ügy miatt mondott le tisztségéről

Ungvár – Cáfolta Balogh Oszkár csapi alpolgármester csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, hogy állampolgársági ügy miatt mondott volna le tisztségéről, miként azt előzőleg a kárpátaljai ukrán média állította.

Balogh Oszkár elmondta, azért távozik a hivatalból, mert a település életét meghatározó stratégiai kérdésben nem jutott egyetértésre a városvezetéssel.

Kárpátaljai ukrán hírportálok előzőleg arról számoltak be, hogy az alpolgármester azért köszönt le tisztségéről, mert az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) erre felszólította állítólagos magyar állampolgársága miatt.

Az alpolgármester az MTI-nek elmondta: az egészből annyi igaz, hogy március 9-én – a törvény által biztosított két hét felmondási idővel – kérvényezte a tisztségéből történő elbocsátását.

“A távozásomról azt követően döntöttem, hogy nem jutottam egyetértésre a város vezetésével a Csap életében stratégiai jelentőségű – évtizedek óta megoldatlan – vízellátás rendszerének magyarországi és európai uniós támogatással történő kiépítését illetően, amit választási programomban vállaltam” – hangsúlyozta. Balogh Oszkár szerint az is jelzi, hogy minden alapot nélkülöz a lemondásának okáról szóló hír, hogy csütörtökön még a hivatalában van, mert nem telt le a felmondási ideje.

A csapi alpolgármester szerint az ukrán média azért kreált szenzációt a felmondásából, mert az egybeesett a kettős állampolgárság kérdése körüli helyzet kiéleződésével Ukrajnában, és – mint hangsúlyozta – annak nincs semmilyen köze “bizonyítatlan eredetű, hiteltelen videofelvételekhez”.
Ukrajnában az alkotmány tiltja a kettős állampolgárságot.

– MTI –


Magyar állampolgársága miatt lemondatták a kárpátaljai Csap alpolgármesterét

Lemondatta tisztségéből Balogh Oszkárt, a kárpátaljai Csap alpolgármesterét az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), miután bebizonyosodott, hogy magyar állampolgársága is van – adták hírül csütörtökön kárpátaljai hírportálok.
hirdetés