A katasztrófavédelem is képviselteti magát a 19. pályaválasztási kiállításon

A katasztrófavédelem is képviselteti magát a 19. pályaválasztási kiállításon
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem sajátosságaival ismerteti meg az érdeklődőket a Continental Arénában a kétnapos kiállításon.


A „Dönts jól, jövőd a tét!” kétnapos pályaválasztási kiállításon, több mint 80 kiállító megfelelő szakmákkal és foglalkozásokkal érkezett a megye pályaválasztói elé, ahol a rendvédelmi szervek, így a katasztrófavédelem munkájával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a három szakterület, a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem sajátosságaival ismerteti meg az érdeklődőket. A diákok megtekinthetik a szak-és védőfelszereléseket és ízelítőt kaphatnak a szervezet mindennapjaiból, valamint a közösségi szolgálat előnyeiről és a továbbtanulási lehetőségekről is tájékoztatják a fiatalokat a két nap alatt.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzése, a kémény- és erdőtüzek elleni védelem és a téli felkészülés is témája a kiállított tablóknak, szóróanyagoknak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés