A Kék Cápáknál erősebb volt a listavezető

Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks vereséggel zárta az évet.

A nyíregyházi kosarasok az NB I./B Piros-csoportját veretlenül vezető Veszprém otthonába látogattak.

Siska János már a meccs előtt hangsúlyozta, hogy a támadásoknak jobban kell működniük, mint korábban, ugyanakkor a védekezésnek ugyanolyan stabilnak kell maradnia. A kettő közül leginkább az előbbit tudták megvalósítani a Cápák. Az egész héten betegséggel küszködő Fazekas Csaba már az első negyedben megszórta magát, a vendég gárda közel nyolc perc alatt négyből négy triplát dobott a helyére, jelentősebb előnyt azonban nem tudott kialakítani, mert a Veszprém is jó támadásokat vezetett.

A roppant színvonalas első játékrész után a második tíz perc küzdelmesebb játékot hozott. A hazaiak szigorítottak a védekezésükön, egymás utáni eladott labdákba hajszolták a nyíregyháziakat. Bazsó Brúnó többször is eredményes volt, ám ez csak arra volt elég, hogy a nagyszünetre még csak minimális veszprémi előny alakuljon ki. A Blue Sharks nem volt kifejezetten rossz hátul, és összességében is jól játszott, ám a bakonyiak megmutatták, hogy miért emelkednek ki a mezőnyből.

A hazaiak a fordulást követően tovább fokozták a tempót, előbb tíz pont fölé növelték a fórt, néhány perccel később pedig már tizenhéttel is mentek. Ekkor lényegében el is dőlt a mérkőzés, a Kék Cápák vereséggel zárták az évet.

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Veszprém-Nyíregyháza Blue Sharks 99-83 (24-28, 25-14, 25-17, 25-24)

Blue Sharks: Bus 18/3, Fazekas 25/9, Bazsó 15/9, Tóth G. 5/3, Czinger 6. Csere: Czura 14/3, Locke, Mokánszki, Oláh, Sitku M. Vezetőedző: Siska János.

MK
hirdetés