A kemény fagy segített a kocsordi horgászoknak

Levágták az elszáradt növényzetet az egyesület tagjai
Levágták az elszáradt növényzetet az egyesület tagjai - © Fotó: magánarchívum
Kocsord – A horgászok télen sem pihennek, amint lehetőségük van rá, a száraz növényzettől tisztítják a tavakat. Jakab János, a kocsordi Kraszna Horgászegyesület elnöke egy ilyen munkáról tájékoztatta lapunkat.

Először partról és csónakból

– Január elején az időjárás előrejelzést nézegetve úgy tűnt, nem lesz jég a tavunkon, a Kir­va-laposon, vagy legalábbis nem olyan vastag, amelyre rá lehet menni. Évente télen levágjuk a szélvizünkön található elszáradt nádat és gyékényt, s amikor normális tél van, vagyis befagy a tó, akkor ezt megoldjuk az egyesületi tagok önkéntes munkájával. Mivel még február elején sem volt jele a hidegnek, hozzákezdtünk a partról és csónakból vágni az elszáradt növényzetet. Nem volt igazán hatékony a munka, 4 óra alatt annyira haladtunk, mint máskor 1 órai munkával. ­Megbeszéltük, hogy egy hét múlva folytatjuk, de mivel akkor már hideg volt és az előrejelzés –10 Celsius-fok alatti hideget jósolt, vártunk egy hetet.

– A tervünk bejött, az elmúlt szombaton a jég – ha egy kicsit recsegve-ropogva is, de – elbírt bennünket. Sokkal könnyebben tudtuk folytatni a megkezdett munkát. Vasárnap reggel még tovább erősödött a jég, így aztán az összes elszáradt növényt levágtuk. Míg a hideg sok embernek kellemetlenséget, bosszúságot okozott, mi örültünk a kemény fagynak, hiszen lehetővé tette a munkánkat. Köszönöm a tagok lelkes erőfeszítéseit.

KM
hirdetés