Sport

2013.12.04. 19:30

Bravúr: a Szpari halad tovább

Nyíregyháza - Szombathelyen nyertek a nyíregyháziak és a Magyar Kupában a legjobb nyolc között vannak.

Nyíregyháza - Szombathelyen nyertek a nyíregyháziak és a Magyar Kupában a legjobb nyolc között vannak.

Hatalmas bravúrt ért el szerdán Szombathelyen a Nyíregyháza Spartacus, kiütötte a kupából az élvonalbeli Haladást. Mint ismert, egy hete Nyíregyházán a szombathelyiek nyertek 1–0-ra, így ők voltak az esélyesei a visszavágónak. Aztán borult a papírforma, mert a nyíregyháziak már az első félidőben vezetéshez jutottak.

Törtei ívelt be balról, a labda elszállt a védők feje felett, a túloldalon érkező Sándor István pedig 11 méterről, Rózsa hasa alatt a kapuba lőtt. Szünetben már kettőt is cseréltek a hazaiak, majd nem sokkal később a harmadik lehetőséggel is éltek, ám nem jött be az elképzelés.  A Szpari nemcsak tartani tudta az előnyt, hanem még növelte is.

Törtei ismét főszereplő volt, mert elvállt egy 19 méteres szabadrúgást, a labda pedig a sorfalat is érintve a kapuban kötött ki. A hazaik mindet egy lapra tettek fel, majd a hajrában emberhátrányba is kerültek, mert Iszlai felvágta Csordást, amiért a vasi piros lapot kapott. Hiába próbálkoztak a hazaiak, mert Lucsánszky Tamás együttese nem engedte kiénekleni szájából a sajtot, és a kupakör legnagyobb meglepetést okozva 2-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapat közé.

Jegyzőkönyv

Haladás-Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0–1)

Szombathely, ezer néző, v.: Becséri (Tóth II., Viszokai)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Rajos, Szakály (Radó, a szünetben), Nagy G., Andorka (Németh M., a szünetben), Tóth P., Halmosi, Simon Á., Gyurján (Ugrai 59.), Devecseri, Iszlai. Vezetőedző: Artner Tamás.

Nyíregyháza Spartacus : Ovsiyenko – Szokol, Paku (Minczér, 89.), Gengeliczki, Törtei, Rubus, Kákonyi, Pákolicz (Polényi, 83.) , Csordás, Sándor I., Bajzát (Popovics, 92.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gól: Sándor I. (27.), Törtei (75.).

Kiállítva: Iszlai (84.) .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!