A „kezelhetetlen intézetisek” is emberek

A „kezelhetetlen intézetisek” is emberek
© Illusztráció: Getty Images
Baktalórántháza – Sajgó szívvel és fájó lélekkel olvastam a „Pokollá teszik az életünket a kezelhetetlen intézetisek!” című olvasói cikket, mely Gyüre András kisvárdai lakos által került beküldésre a Szerkesztőségbe – írja levelében Antal Pálné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ baktalórántházi XI. sz. Lakásotthonának működtetője.

Mint említettem, sajgó szívvel és fájó lélekkel olvastam, mert már maga a cím is megdöbbenést keltett bennem! Hogy lehet így minősíteni embereket, gyerekeket? A cikkíró sajnálatos módon elfelejti, hogy a problémákat, nehézségeket nem lehet elutasítással kezelni, csak olyan módon, hogy megpróbáljuk megérteni a helyzetet, és törekszünk a kompromisszumra megfelelő hozzáállás tanúsításával. Tapasztalatból tudom, hogy ez az elfogadás, és megértés cikkírónk oldaláról teljes mértékben hiányzik.

Tudnia kellene, mert már beszéltünk róla, hogy a „kezelhetetlen intézetisek” azaz gyermekvédelemben nevelkedő gyerekek is emberek. Ennek megfelelően kellene hozzáállni minden problémához, nehézséghez, s talán akkor másképp alakulnának a mindennapok. Nem mondom, hogy a gyermekeink angyalok, de nem is ördögök! Segítségre, megértésre, elfogadásra, gondoskodásra és sok – sok szeretetre van szükségük ahhoz, hogy ők is jobban érezhessék magukat! A XI-es számú Lakásotthonunk szomszédjában élő Gyüre házaspárnak erre hívnám fel a figyelmét!

A cikkben olvasott sérelmeket eltúlzottnak tartom. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy fel tudná-e vázolni, hogy mit tett/tettek meg azért, hogy a lakásotthon közösségével a kapcsolatuk konszolidáltabb legyen. A magunk részéről a megtett intézkedéseket tudnánk sorolni oldalakon keresztül, de a kapcsolatrendezés nem megy egyoldalúan! Kell hozzá partner is! Befejezésül azt is sajnálom, hogy ez a fajta hangvételű kirekesztő cikk egyáltalán megjelenhetett az újságban.

– Antal Pálné, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, Baktalórántháza, XI. sz. Lakásotthon működtető –


„Pokollá teszik az életünket a kezelhetetlen intézetisek!”

Kisvárda – A kétgyermekes kisvárdai családapa nem kér mást, csak békét, biztonságot, nyugalmat. tovább »

Nem bűnre, szeretetre éheznek

Nyírbogát, Mátészalka – Vegyes érzelmekkel fogadták a gyermekvédelmi központ érkezésének hírét Bogáton. tovább »

hirdetés