A kiállítások s rendezvények állandó szereplői Kisvárdán

A Szent György iskola ötödikes tanulójának, Pongó Balázsnak gitárjátékát örömmel hallgatja Bartusné Havas Zsuzsanna, a tanoda igazgatója
A Szent György iskola ötödikes tanulójának, Pongó Balázsnak gitárjátékát örömmel hallgatja Bartusné Havas Zsuzsanna, a tanoda igazgatója - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán nincs olyan kulturális, vagy bármilyen rendezvény, hogy a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a DuoArt Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti oktatási Intézmény tanárai és a tanítványai ne lennének közreműködői az adott rendezvénynek.

A különböző események bevezetéseként rendszeres szereplői hangszereik megszólaltatásával, a zenei hangulat megteremtésével az éppen akkor aktuális eseménysorozatnak. Mindkét oktatási iskola egyik fő feladatának tekinti, hogy a város és a környező települések gyermekeivel megismertesse azt a csodát, amely évezredek óta gyönyörködteti az embereket, és amelyet úgy hívnak: ZENE.

Így volt ez legutóbb is. A mindennapi élet pillanatait megörökítő fotóiból nyílt meg Dr. Artner Géza sebész főorvos kiállítása a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítóterében. A természet színes csodáit május 30–ig. tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás képeit –45 színes fotót– Bartusné Havas Zsuzsanna a Szent György Görögkatolikus Általános Iskola Ökoiskola igazgatója ajánlotta a jelenlévő érdeklődők figyelmébe. A kiállítás megnyitóján a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, aki a Szent György iskola ötödikes tanulójának, Pongó Balázs gitárjátékának hangulatával készítette elő a kiállítás megtekintését. Gitártanára Markó Fruzsina.

– Vincze Péter –
hirdetés