A kicsire is adtak az élen végzett krúdysok

A Krúdy Gyula Gimnázium csapata szerezte meg a megyei bajnoki címet
A Krúdy Gyula Gimnázium csapata szerezte meg a megyei bajnoki címet
Mindkét vetélytársa ellen szinte ugyanolyan eredményt ért el az országos elődöntőbe jutott fiú kosárlabda-csapat.

A mostani tanévre összevonták az V. és VI. diákolimpiai korcsoportokat, magyarán a középiskolák már csak egy korosztályban küzdhetnek meg egymással.

Ennek megfelelően rendezték meg kosárlabdában az V-VI. korcsoportos fiú megyei döntőt, amelyen három nyíregyházi tanintézmény csapata volt érintett. A győzelmet a Krúdy Gyula Gimnázium legénysége szerezte meg, Kovács Tibor tanítványai a Zrínyi Ilona Gimnázium ellen 79–55-re nyertek, a Vasvári Pál Gimnáziumot pedig 79–53-ra múlták felül, azaz a két mérkőzés csaknem ugyanolyan eredményt hozott – mondhatni tehát, hogy a kicsire is adtak. A második helyezést végül a vasvárisok szerezték meg.
A Krúdy csapata ezzel kivívta a jogot, hogy az országos elődöntőben vehessen részt, amelyet hétfőn Debrecenben rendeznek. Ezen a házigazda mellett szegedi és békési ellenfele lesz a nyíregyházi csapatnak, és végül a győztes juthat az országos fináléba.

Ezt Veszprémben rendezik majd, még ebben a hónapban, hiszen a korcsoportban érintett érettségiző diákok miatt nem lenne szerencsés későbbre hagyni a döntőt.
hirdetés