A kicsúszás után Vettel a Hungaroringen vágna vissza

Akt.:
Vettel nagyon várja a Magyar Nagydíjat
Vettel nagyon várja a Magyar Nagydíjat - © Fotó: AFP
Budapest – Már javában rendezkednek a Forma–1-es csapatok Mogyoródon: épülnek a motorhome-ok a Hungaroringen, ahol a hétvégén tartják a 33. Magyar Nagydíjat. Mint a Kelet-Magyarország a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatójától, Charlie Whitingtól megtudta: a helyszín szakmai tekintetben készen áll arra, hogy egy újabb csúcsszínvonalon megrendezett futammal folytatódjon a világbajnokság.

Minden rendben van

– Legutóbb abban maradtunk, hogy néhány apró változtatást kell elvégezniük a pályán, konkrétan el kellett távolítaniuk néhány dolgot, amelyek más, az év közben rendezett futamokhoz kellenek, a Forma–1-hez viszont nem szükségesek. Azért utaztam Magyarországra, hogy ellenőrizzem, megtörténtek-e ezek az apró módosítások. Elégedetten mondhatom, hogy minden a legnagyobb rendben van – jelentette ki lapunknak az FIA versenyigazgatója a Német Nagydíj leintése után tartott rögtönzött sajtóértekezletén.

Egy dologban biztosak lehetünk: a hazai pályán elszenvedett blamázs után Sebastian Vettel a szokásosnál is nagyobb vehemenciával veti majd bele magát a mogyoródi száguldásba. A Ferrari pilótája hideget-meleget egyaránt kapott azután, hogy az élről forrófejűsége miatt a gumifalba fúródva fejezte be az eső miatt kaotikussá vált hockenheimi futamot. – Igen, nehezek voltak a körülmények, de éppen elég előnye volt az üldözőkhöz képest ahhoz, hogy kellően óvatos legyen. Hihetetlen, hogy eldobott magától egy győzelmet – bírálta honfitársát a már visszavonult 2016-os világbajnok, Nico Rosberg. Ezzel szemben Max Verstappen, a Red Bull pilótája védelmébe vette a ferrarist: – Szuper necces volt a helyzet, pláne abban a kanyarban. Hibázott? Olyan nehéz körülmények között bárkivel előfordulhat! – fogalmazott a holland.

Nőtt a ponthátrány

Többen felhánytorgatták Vettelnek azt is, hogy két héttel korábban, a Brit Nagydíjon kissé túlzásba vitte az oda-odamondogatást Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek, azt hangsúlyozva, hogy „legyőztük őket a hazai pályájukon”. Miután 8 pontnyi előnye egycsapásra 17 egységnyi hátrányra változott, a német pilóta már most, nálunk szeretne visszavágni: – Hibáztam, borzalmasan sajnálom és csalódott is vagyok emiatt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy megmutattuk, mire vagyunk képesek, hiszen az ominózus esetig minden jól ment és mi irányítottunk. Nagyon várom, hogy a Hungaroringen legyünk – mondta Vettel, aki kétszer nyert eddig Mogyoródon: 2015-ben és tavaly is a Ferrari színeiben állhatott fel a Magyar Nagydíj dobogójának legfelső fokára.

A Ferrari részéről Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban higgadtan reagált. A szakvezető elintézte annyival, hogy „fontos lett volna a győzelem” és „sajnos nem a terveink szerint alakultak a dolgok”. – Szerencsére azonnal jön Magyarország, ahová eltökélten megyünk és a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani a nyári szünet előtt – fújta meg harci kürtjét Vettel németországi betlije után a vörösök vezére.

– Mészáros Sándor –


Fernando Alonso a Német Nagydíjon
Budapest - Még véget sem ért a drámai Német Nagydíj, a Forma–1 főszereplői Hockenheimben őrült módjára kezdtek pakolni, hogy útnak indulhassanak a következő forduló helyszínére: Mogyoródra. Munkájukat özönvízszerű eső hátráltatta, de az a néhány órányi veszteség lazán ledolgozható. Erről Tobias G...
hirdetés