A kirgizek ellen vigasztalódhattak

Papp Klaudia az oroszok ellen is bátran támadta a gyűrűt
Papp Klaudia az oroszok ellen is bátran támadta a gyűrűt - © Fotó: fiba.com
Nyíregyháza – Papp Klaudia eddig a magyar csapat második legeredményesebb játékosa a nantes-i világbajnokságon.

A szombati szabadnap után vasárnap kétszer is pályára lépett a magyar női 3×3 válogatott a szakág világbajnokságán, a franciaországi Nantes-ban. Az első helyen kiemelt válogatottunkban helyet kapott a Nyíregyházi Kosársuli irányítója, Papp Klaudia is, méghozzá mindkét meccsen a kezdő trióban.

Az oroszok elleni találkozó elején kosarat szerzett a fürge játékos, aki okos gólpasszokkal is észrevétette magát. A mieink mégis végig az eredmény után futottak, és végül 12–10-es vereséget szenvedtek.

Alig egy órával később, Kirgizisztán ellen már nem volt ilyen nehéz dolga csapatunknak, Papp Klaudia fineszes megoldásai is kellettek ahhoz, hogy a magyarok gyorsan elhúzzanak 9–0-ra, majd játékidő lejárta előtt megszerezték a győzelemhez szükséges 21 pontot, sőt – mivel az utolsó találat hárompontos kosár volt, ami ebben a szakágban kettőt ért – többet is annál, és végül 22–3-ra hozta a kötelezőt a női válogatottunk. Két meccs után a 13 pontos Bozóki Bettina a legeredményesebb magyar, őt tíz ponttal követi Papp Klaudia, Süle Krisztina hét, Theodorán Alexandra két pontig jutott eddig. A mieink kedden újabb két csoportmérkőzésen lépnek pályára.
hirdetés