Szpari: A kis Relláért vágná ki apukája a rezet

Akt.:
Rezes László motiváltan és gólra éhesen várja a vasárnapi mérkőzést
Rezes László motiváltan és gólra éhesen várja a vasárnapi mérkőzést - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Exszparisták érkeznek a Soroksár színeiben a vasárnapi presztízsmérkőzésre.

Az ősz legérdekesebb és igen fontos meccse elé néz vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. Fontos, mert két vereség után kötelező a győzelem, érdekes, mégpedig az ellenfél miatt. Az a Soroksár lesz a vendég, amelyet Lucsánszky Tamás irányít, és a csapatban több exszparista is szerepel. A vasárnapi vendég a tabella kilencedik helyén áll tizennyolc ponttal. Ezek többségét idegenben szerezte az 1905-ben alakult Soroksár SC, amely a főváros legfiatalabb és legkisebb lakossággal bíró kerületében, a XXIII.-ban található.

A soroksáriak a legutóbbi körben a Siófokot fogadták és ütötték ki 6–1-re. Azon a meccsen a Lech Poznanból a Fradiba igazolt válogatott Lovrencsics Gergő öccse, Balázs duplázott, mellette a rutinos védő Gyepes Gábor, valamint az exnyíregyháziak, Gengeliczki Gergő, Szilágyi Péter és Sándor István voltak eredményesek. (Bajzát Péter nem lépett pályára). A vendégek három győztes meccs (két bajnoki és egy kupa) után érkeznek a Sóstói úti stadionba.

Fájó a két vereség után

– Jó érzéssel gondolok a Nyíregyházán eltöltött időszakra, így vannak vele az akkori játékosaim is. Úgy vélem, a Szpari ellen játszani mindig presztízst jelent. Vasárnap közönségszórakoztató meccset várok, amelyet remélhetőleg olyan tartalommal tudunk megtölteni, hogy végig nyerési esélyünk legyen – nyilatkozta mostani klubja honlapján Lucsánszky Tamás.

– Fájó a két vereség, ám ezen túl kell lépni, hiszen a hétvégén újabb fontos mecc­s következik, ahol nyernünk kell! – ezt már Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője mondta. – Tudom, hogy sok csapatnak a Szpari elleni az év meccse. Ez most különösen igaz, hiszen kollégám dolgozott Nyíregyházán, több játékos pedig játszott itt. Az ellenféllel ennél többet nem is foglalkozok, csak magunkra összpontosítunk. Hátul továbbra is vannak gondjaink, elképesztő, milyen balszerencse üldöz minket a sérülések kapcsán, hiszen Törtei Tamás, majd Máté Péter után Dvorschák Gábor, Szokol Zsolt, Rubus Tamás és Kónya Márk is kiesett. Ez tény, miként az is, hogy másokkal kell megoldani a feladatot. Mindent megteszünk majd a győzelemért, amelyben sokat segíthet lelkes közönségünk – vélekedett Mátyus János vezetőedző.

Ami jó hír: Rezes László immáron apaként fog pályára lépni, hiszen megszületett kislánya, Rella.

– Izgultam a szülés miatt, hogy ne akkor legyen, amikor éppen meccsünk van, de megvárt, így személyesen ott lehettem. Most nagyon boldog vagyok, és ez hatással lehet a játékomra is, szívem szerint most azonnal pályára lépnék, de várnom kell a hétvégéig. Remélem, a Soroksár ellen lehetőséget kapok, és mindent megteszek azért, hogy nyerjünk, ezzel a győzelemmel nemcsak a szurkolókat, hanem a családomat is megajándékozzam. Nagyon fontos találkozó lesz, hiszen kétszer kikaptunk, de a héten egy jó felkészülés után nyerni fogunk – nyilatkozta a boldog apuka, a Szpari támadója, Rezes László.

– KM-ML –


NB II.: 12. forduló

Vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Soroksár SC Városi Stadion, 15

V.: Erdős (Punyi, Berényi Á.). Spartacus: Hermány – Kónya, Kártik, Ur, Farkas – Rezes, Tamási, Rudolf, Holdampf – Tisza, Dragóner

Zalaegerszegi TE–Kisvárda Master Good Zalaegerszeg, 15

V.: Szőts (Lémon, Vígh-Tarsonyi). Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Minczér, Lucas – Szabó P., Erős G., Cseri T. – Grumics

Cegléd–Kozármisleny, Szeged 2011–Balmazújváros, Dorog–Budaörs, Mosonmagyaróvár–Puskás Akadémia, Vác–Soproni VSE, Cigánd–SZEOL SC (valamennyi 15), Siófok–Szolnok, Csákvár–Békéscsaba (mindkettő 17)
hirdetés