A „Kisvárdai Ludwig bakák” a Járásbíróságon, Kisvárdán

Szeifried Zoltán a sorozat alkotása közben
Szeifried Zoltán a sorozat alkotása közben - © Fotó: a szerző
Kisvárda – Az Országos Bírósági Hivatal meghirdette a „Nyitott Bíróság” programját. A program célja, hogy a bíróság zártságát oldva nyitni a városlakók és az itt élők felé, hogy bepillantást nyerjenek tevékenységünkbe.

Járásbíróság aulájában, lépcsőházában és a folyosókon eddig már két kiállítás volt. Az első alkalommal Szeifried Zoltán festő–grafikus, száz alkotása (Kisvárdai Történelmi Mozaik). A második alkalommal Dr. Artner Géza 45 színes fotóinak tárlata volt látható.

A harmadik kiállítás szeptember 1– én (pénteken) 10 órakor a város polgármesterének, Leleszi Tibornak a köszöntőjével nyílik meg a Kisvárdai Járásbíróság épületében. A kiállítás a Kisvárdai Járásbíróság, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda Város Önkormányzata, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete és a Kisvárdai Történelmi Mozaik rendezői, valamint a Nyíregyházi Törvényszék Elnökének, Dr. Nyakó Zsuzsannának, Kapinné dr. Farkas Gyöngyi a Kisvárdai Járásbíróság Elnökének támogatásával valósul meg.

Kisvárdai hősök a képeken

–„Kisvárdai Ludwig bakákat” nevesítő rajzaimat tárom a városlakók elé, a teljesség lehetősége nélkül. A tárlaton látható rajzok hiteles fotók alapján ábrázolnak 43+1 kisvárdai hőst. A tárlat a „Nyitott Bíróság” program keretében kerül bemutatásra – mondta érdeklődésünkre az alkotó Szeifried Zoltán festő–grafikus.
A kiállítást megnyitja: Szivák Gábor a Várday István Városi Könyvtár Igazgatója.

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 1–ig, az intézmény nyitva tartása szerint.

– Vincze Péter –
hirdetés