A kitüntető cím virágosításra kötelez

Nyírbogdányi képeslap
Nyírbogdányi képeslap - © Fotó: a szerző
Nyírbogdány – A nyírbogdányi önkormányzat ebben az esztendőben is pályázatot hirdet a porták szépítése érdekében.


A nyertes pályázatoknak és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően lépésről lépésre fejlődik Nyírbogdány.

Arany minősítést kapott

– Az elmúlt évben saját beruházásban játszóteret építettünk a gyártelepen, valamint épült hat új autóbuszmegálló is a településen. A községi temetőben már nem volt több hely urnás temetésre, ezért szintén önerőből elkészült egy új urnafal – sorolta a tavalyi eredményeket Balogh Tibor polgármester. – Az egész falunak nagy büszkesége, hogy tavaly a Kecelen megrendezett Kárpát-medencei pálinkaversenyen arany minősítést kapott a faluban főzött meggypálinka. Valamikor régen volt pálinkafőző-üzem a községben, de az megszűnt, s 2016-ban építette a Négycentes Pálinkafőzdét egy vállalkozó. A lakosságnak ez azért kedvező, mert a helyben termesztett gyümölcsöt helyben dolgozzák fel párlattá.

A lakosság és az önkormányzat másik nagy eredménye volt a tavalyi évben, hogy a Virágos Magyarország 2017. országos versenyen az önkormányzat átvehette „Az év települése” különdíjat az 5 ezer fő alatti települések kategóriájában.

– A Nyírbogdánynak megítélt elismerés nemcsak az önkormányzatnak az érdeme, hanem a település lakóinak is, hiszen nagy gondot fordítanak lakóhelyük megjelenésére, szépítésére. Folytatjuk az idén is a virágosítást, hiszen a kitüntető cím erre kötelez bennünket, így meghirdetjük ebben az esztendőben is a lakosok számára a virágos portákat pályázatot – folytatta a település vezetője, majd szólt az idei tervekről, feladatokról is.

Kerékpárút a gyártelepre

– Régi vágya volt már a községnek, hogy legyen piaca. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyertünk rá támogatást, így a falu központjában, a pékséggel szemben az idén elkészül a vásártér. Szintén TOP-os pályázat segítségével megépül a falut és a gyártelepet összekötő kerékpárút még ebben az évben, továbbá önkormányzati földutakat tudunk majd szilárd burkolattal ellátni. Régi tervünk egy tornacsarnok felépítése is a település központjában.

KM-MML
hirdetés