A kíváncsi búzaszem

A kíváncsi búzaszem
© kép: Tim Jonke / getty images
A napilapos újságírók hatékony munkáját alapvetően határozza meg az információáramlás gyorsasága. Sajnos egyre gyakrabban tapasztalom, hogy amikor állami szervekhez, minisztériumokhoz fordulunk információért, azok csak jó pár nap után adnak választ kérdéseinkre. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Direkt nem használom az érdemleges kifejezést, mert van, hogy a konkrét felvetésekre csupán semmitmondó lózungok érkeznek.

Üdítő kivételt jelentett (eddig?) e tekintetben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága, akikkel éveken át remekül tudtam együttműködni. Mert olybá tűnik, ennek a paradicsomi állapotnak hamarosan vége szakad. A kamara háza tájáról megszellőztették: az egyik „tótumfaktum” odaföntről jelezte, a jövőben valamelyik bársonyszékben ülő is szeretné átfutni a kiadni szánt szabolcsi információt.

Látom, amint nemzetbiztonsági kérdéseket feszegettem akkor, mikor a megyei búzatermés felől érdeklődtem a minap. Biztos a tavasszal elvetett magok közé került olyan, melybe műholdas összeköttetéssel rendelkező kamerát oltottak be, netán egyes búzaszemek felmenői rendelkeznek sötét ügynökmúlttal.

Tarnavölgyi Gergely
hirdetés