A kőgombákat pótolják

A Medgyessy sétányon „véletlenül” kitöredezett, behajtást akadályozó oszlopok hiányát Gyarmathy István vetette fel.

(Azon olvasóinknak, akik még nem találkoztak lapunkban a mintegy hetven tagot számláló Agorával, elmondjuk: néhány hete indult el az a levelezős, meghívásos közéleti fórum, amelyet a Napló újságírói által meghívott, a közéletben jártas és érdeklődő, e-mailezni szerető és véleményt szívesen mondó emberek csoportja alkot.)

Azt írta tehát a fórumon az ismert környezetvédő, hogy a sétányon található épületekhez bejáró autók minősíthetetlen állapotokat teremtenek. Az út valaha le volt zárva, ám a „kőgombák” azóta „véletlenül” kitöredeztek. Mezősi János, a polgármesteri hivatal osztályvezetője a jövő hétre ígért változást, a műkő oszlopok többszöri megrongálása után ugyanis a hivatal megrendelte a helyreállításokat. – Jelenleg folyamatban van a gyártásuk, várhatóan az elkövetkező hét folyamán kihelyezik ezeket. Nyíri László, a Debreceni Vagyonkezelő Rt. (holding) vezérigazgatója – ugyancsak tagja a levelezői körnek – szintén hozzászólt a Nagyerdő témájához.

Tőle tudjuk, hogy az elmúlt években a holding igyekezett erőfeszítéseket tenni színvonalas fejlesztésekre, de a Nagyerdő komplex fejlesztése ennél nagyságrendekkel nagyobb forrásigényű. A gyógyfürdő létesítményeinek rendszerben történő fejlesztésére nemrégiben pályázatot írtak ki; a befektetők keresése már zajlik, és amennyiben sikeres lesz, úgy a környék további fejlődése is lendületet kaphat.

– B. Gergely Krisztina –
hirdetés