A Kölcsey a mezőny legfiatalabb csapata

Akt.:
A Kölcsey a mezőny legfiatalabb csapata
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Egyéni edzéstervvel kezdték és strandkézilabdával zárták felkészülésüket a kölcseys lányok.

Az idén is korábban csengettek be a Kölcsey gimnázium kézilabdás lányainak. Augusztus elején egyéni edzéstervvel kezdte meg felkészülését a következő szezonra a diákcsapat, 21-étől viszont egyhetes napközis rendszerű edzőtáborban folytatták közösen a munkát, ahol napi három tréningen vettek részt a lányok. A felkészülést a hétvégi Head-Land – Sportcentrum Kupa strandkézilabda tornával zárta az együttes.

Távozott a gólkirálynő

Hadobás István edző, aki a kezdetektől a diákcsapat edzője, ismét szép feladatot vállalt, sokadszorra is új csapatot kell építenie.

– Meghatározó játékosaink közül sérülések miatt egy csapatra való játékos esett ki, Gyimesi Lola, Katona Krisztina, Márkus Gizella és Vitányi Annamária játéka egyelőre nagyon kérdéses. Ráadásul a Kölcseyben szupertehetséggé fejlődött 16 éves gólkirálynő, Hrabina Inez magasabb osztályba igazolt, az NB I./B-s Hajdúnánásban folytatja pályafutását, vele több mint százötven gól távozott a csapattól. Nagy örömünkre viszont visszatért Gyúró Ágnes, ő nagy erősítést jelent – mondta el a szakvezető.

Hat fiatal tehetség a csapatban

– A Nyíregyházi Sportcentrumból, Bíróné Nádasi Marianna kezei közül érkezett hat tizennégy éves tehetség, akiknek meg kell találni a helyüket az együttesben. Mindössze öt felnőtt játékosunk van, ezért nagy valószínűséggel mi leszünk a mezőny legfiatalabb csapata – folytatta a tréner.

Szép, de egyáltalán nem könnyű feladat egy új csapat építése, de ez nem újdonság a tapasztalt szakvezető számára.

– Nehéz az őszi sorsolásunk, négy mérkőzést játszunk csak hazai pályán, ennek ellenére a középmezőnybe várom a csapatot, akár az előző szezonbeli ötödik hely is megismételhető – zárta gondolatait Hadobás István.

BBTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés