Nagyvilág

2017.04.03. 15:05

Videó: Robbanás a szentpétervári metróban, tíz halott, sérültek

Moszkva - Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Moszkva - Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatalosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették.

A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.

Több tucatnyi sebesültje van a szentpétervári metróban történt robbanásoknak

Az újabb orosz híradások szerint a tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan sebesültek meg abban a két robbanásban, amely hétfőn történt a szentpétervári metróban.

Az incidens okát hivatalosan egyelőre nem közölték.

Az Interfax hírügynökség mindazonáltal úgy értesült, hogy legalább az egyik robbanást házi készítésű, srapnellel megtöltött pokolgép okozta. Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok nap folyamán több alkalommal kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is üríttették.

A televízió szerint az összes szentpétervári metrómegállót lezárták.

Találtak még egy pokolgépet egy harmadik szentpétervári metróállomáson

Fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán hétfőn, miután a földalattin robbanás történt - értesült az Interfax hírügynökség.

A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

Élőben a helyszínről:

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!