A költészet napja – Felolvasóestek, közös versmondás és könyvtár névadó Vas megyében

A költészet napja – Felolvasóestek, közös versmondás és könyvtár névadó Vas megyében
Szombathely, 2012. április 9., hétfő (MTI) – József Attila esttel készül a szombathelyi Weöres Sándor Színház a költészet napjára, a WSSz stúdiószínpadán április 11-én 20 órakor kezdődik Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum igazgatójának önálló estje Szabad ötletek jegyzéke címmel.

Körmenden a Batthyány-kastélyban gálaműsorral és könyvbemutatóval emlékeznek, Szombathelyen a Berzsenyi Dániel megyei könyvtárban legkedvesebb verseikből tartanak felolvasást Bálint Éva és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művészei.

Sárváron a Kossuth téren április 11-én 13 órakor hatszáz diák mondja el közösen – Jordán Tamás vezetésével – Nagy László: Ki viszi át a szerelmet? című versét. Szombathelyen 2008 óta tartanak iskolák diákjainak közreműködésével közös versmondást, Fűzfa Balázs helyi irodalomtörténész ötletéből azóta hagyomány, sőt országos mozgalom is lett.

Szombathelyen a Remenyik Sándor Evangélikus Általános Iskolában a nemrég elhunyt Balogh József költő-tanárról, az iskola egykori tanáráról nevezik el az iskola könyvtárát, a névadó ünnepséget a költészet napján tartják.

 

– MTI –
hirdetés