A komlósiaknak fontos a posta

A komlósiaknak fontos a posta

Füzérkomlóson az önkormányzat döntött úgy, külön szerződést kötnek a Magyar Posta Rt.-vel.

A jelenlegi magyarországi Postatörvény egyik pontja kimondja, a 600 lélekszám alatti településeken a Magyar Posta Rt. eldöntheti, milyen szolgáltatást kíván nyújtani.

A legtöbb ilyen esetben a szolgáltató a mobilposta mellett döntött. Füzérkomlóson azonban annak ellenére fix postai hivatal működik, hogy a település lélekszáma nem éri el a hatszázat.

Külön szerződés

– Nálunk is volt szó arról, hogy bevezetik a mobilpostát – mondja Sápi Tibor, Füzérkomlós polgármestere. – Mi azonban úgy döntöttünk, külön szerződést kötünk és megtartjuk magunknak a fix postát. Ennek az volt a feltétele, hogy az önkormányzatnak kell biztosítania a postahelyiséget, fizetni annak költségeit és a postai alkalmazott bérét. Ebből igazán csak az alkalmazott bére az, ami megterheli az önkormányzat költségvetését, hiszen a forgalom után visszakapott jutalékból fedezni tudjuk a postahivatal rezsijét. Ezzel meg tudtunk tartani egy munkahelyet és az embereknek sem kell a postai szolgáltatásokhoz igazodniuk.

A lehetőség adott

– A lehetőség valamennyi hatszáz lakos alatti település előtt adott volt és adott – mondta érdeklődésünkre Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője. – Nem egyedi eset a füzérkomlósiaké. Minden érintett településnek felajánlottuk ezt a lehetőséget. Volt, ahol éltek vele, olyan települések is akadtak, ahol időközben módosították a szerződést és kérték a mobilpostai szolgáltatás bevezetését. Tudom, sok helyen berzenkednek a mobilpostától, de egyet meg kellene érteni, nem a Magyar Posta Rt. alkotta a Postatörvényt, mi csak alkalmazzuk azt a jogszabályi keretek között.

BG
hirdetés