A kontinens legerősebb bajnokságában – Interjú Majoros Bencével

Andy Albert menedzser Majoros Bencének klubzászlót ajándékozott a szerződés aláírása után
Andy Albert menedzser Majoros Bencének klubzászlót ajándékozott a szerződés aláírása után - © Fotó: tsvbadkoenigshofen-tischtennis.de
Nyírbátor – A következő idényben a nyírbátori Majoros Bence lesz az egyedüli magyar, aki a Bundesliga I-ben pingpongozhat.

Miként a labdarúgásban, úgy az asztaliteniszben is hatalmas szó, ha magyar sportoló a német Bundesliga első osztályába szerződik. Honfitársaink közül futballban Gulácsi Péter (RB Leipzig) és Szalai Ádám (Hoffenheim) szerepel a német élvonalban, pingpongban pedig a nyírbátori Majoros Bence lesz az egyedüli magyar, aki a 2017-2018-as szezonban játszhat ugyanott.

A második vonalbeli Borussia Dortmund játékosa nemrégiben írta alá szerződését a tízcsapatos Bundesligában jelenleg a nyolcadik helyén állóTSV Bad Königshofenhez, így Jakab János után ő lesz a következő magyar, aki az öreg kontinens legerősebb ligájában szerepelhet, és ott cseppet sem epizódszerep vár majd rá.

Ilyen az, amikor valóra válik egy álom?

Pontosan – felelte a húszéves Majoros Bence, akit új csapata hétvégi mérkőzésén be is mutattak a közönségnek, és beszédet is mondott, egyelőre még angolul. – Európa legerősebb bajnokságában szerepelhetek, kiváló játékosok között, nagyjából erről álmodoztam azóta, hogy elkezdtem pingpongozni. Érzelmileg nagyon felkavart ez a néhány nap, sokat utaztam, meccsem és versenyem is volt, közben pedig sajtótájékoztatón jelentették be a szerződtetésemet új csapatomnál, aztán egy kicsit meg is ünnepeltük az aláírást. De most már fokozottan az új feladatomra készülök.

Készen áll rá?

Most még talán nem teljesen. Éppen azt beszéltük a németországi ügyeimet intéző Zwickl Dániellel, hogy most olyan hetvenszázalékos állapotban vagyok ahhoz képest, amit a Bundesliga egyes szereplés majd megkövetel tőlem. De szeptemberre meg lesz az a száz, abban biztos vagyok. A Bundesliga egy nagy show, egy asztalon mennek a mérkőzések taraflex borításon, az általam eddig megszokottnál nagyobb szurkolói és médiaérdeklődés mellett, úgyhogy nagy lesz rajtam a nyomás, de igyekszem majd minden téren helytállni.

Azért az is eszébe juthatott, hogy bizony Nyírbátorból indulva is el lehet jutni idáig.

Bizony, és nagyon hálás is vagyok mindenkinek, aki tett azért, hogy megvalósuljon ez az álom. Zwickl Dániel és köztem az is szóba került az utóbbi napokban, hogy mennyi mindenen keresztülmentem az utóbbi években. Egy azonban biztos, soha nem felejtem el, honnan is indultam, azt pedig csak én tudom, mennyit kellett dolgoznom azért, hogy eljutottam idáig. Németországba kikerülve a Bundesliga harmadosztályból indultam, aztán következett két év Dortmund színeiben a másodosztályban, most pedig már megvan a szerződésem a következő évre, a Bundesliga élvonalába.

Mennyiben változik meg az élete?

Nem nagyon, mert továbbra az asztalitenisz Mekkájának számító Ochsenhausenben élek és edzek majd, csak onnan most nem Dortmund, hanem Bad Königshofen felé veszem az irányt a meccsek előtt. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen körülmények között edzhetek és játszhatok majd. Most úgy érzem, megérte mindent feltenni a pingpongra, azok után, hogy leérettségiztem, még több energiát tudok fordítani a sportolásra. Másra nem is nagyon jutna időm, mert most is egymást érik majd a versenyek, lesz válogatott mérkőzésem, aztán U21-es Európa-bajnokság, és az országos bajnokságra térek majd legközelebb haza, Magyarországra.

Mit kell tudni az új csapatáról?

A Saarbrückenbe távozó szlovén Darko Jorgic helyére igazoltak, ő korombeli, a korosztályos versenyeken sok nagy csatát vívtunk, legutóbb pedig a budapesti world tour-viadalon találkoztunk, akkor a csoportküzdelmek során kikaptam tőle. Van egy helyi kötődésű játékos a csapatban, Kilian Ort, neki azt jelenti Bad Königshofen, amit nekem Nyírbátor. Japán az edző Kodzsi Itagaki személyében, és honfitársa a klub elsőszámú játékosa, Mizuki Oikava. A német bajnoki rendszer olyan, hogy az első és a második számú játékos játszik két egyéni meccset egy-egy bajnokin, én leszek a másik, akire ez a szerep hárul majd. Tagja még a keretnek a horvát Filip Zeljko, őt is jól ismerem, jó pingpongos.

Klubról klubra

Majoros Bence eddigi pályafutásának klubjai

Nyírbátori ASE (2005-2015), TTC Weinheim (német, 2015-2016), BVB Borussia Dortmund (német, 2016-2018), TSV Bad Königshofen (német, 2018-).

KM-BT
hirdetés