A konyhában nem kell színészkednie

A Móricz Zsigmond színház népszerű színésznőjének Gosztola Adélnak nem kell színészi teljesítményotthon, hiszen remekül megy neki az anya a feleség és a háziasszony szerep is.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a művészek csak gyorséttermekben és pizzán tengetik életüket a zsúfolt napokon az téved. Adél imád főzni és családja szerint istenien teszi mindezt. Kislánya Lenke születése óta lehetőleg mindennap főz. Bár idő híján előnyben részesíti a gyorsan készíthető ételeket, melyről tévhit az, hogy csak egészségtelen lehet. A művésznő ha gyorsat és finomat, akar főzni, akkor előnyben részesíti a főzelékeket. A kis Lenke imádja például a spenótot, amelyet a legtöbb gyermek kitörölne az étrendjéből.

Adéléknál a főzés gyakran családi esemény. Párjával Szalma Tamással – aki szintén színész – gyakran sertepertélnek együtt a konyhában. Míg a feleség az olaszos ízek kedvelője, a vadasan készített marhafelsál, a hortobágyi húsos palacsinta és a tonhal saláta specialistája addig a férj a hagyományos magyar konyha mindentudója.

Szakácskönyvből is lehet

Sütemények is gyakran kerülnek az asztalra, sokszor terjeng vaniliacukor illat a konyhában, hiszen a fánk nagy kedvence a családnak. Adél azt is elmondta, hogy szívesen lapozgatja a receptkönyvet is annak érdekében, hogy változatosan főzhessen és azért is, hogy a már ismert ételeket, hogyan tehetné még finomabbá még különlegesebbé. Így született meg az a különleges túróscsusza, melyről még én sem hallottam gyakorló háziasszonyként.

A művésznő arra is figyelmet fordít, hogy csemetéje is változatosan étkezzen. Ezért nézi meg a bölcsiben mi volt az ebéd és otthon már olyat főz, hogy ezt jól kiegészítse. Egyre inkább becsempészi az egészséges élelmiszereket. Előnybe részesíti az oliva olajat és újabban a halak is gyakran kerülnek a tányérra.

– Sipos Marianna –
hirdetés